Chlieb s avokádom a údeným lososom
Môžete ho podávať na raňajky alebo ako zaujímavé pohostenie pre návštevu. Chlieb s avokádom a údeným lososom chutí famózne. Svieža nátierka v kombinácii s údenou rybou má neprekonateľný šmrnc.
Ingrediencie
2 kszrelé avokádo
80 gčerstvý alebo mrazený hrášok
1/2 kscitrónová šťava z polovice citróna
1 hrsťsušené paradajky
2 ČLkapary
soľ
mleté čierne korenie
8 plátkovsvetlý chlieb
160 gúdený losos v plátkoch
hráškové výhonky na dokončenie
Postup
Avokádo rozpolíme, vyberieme kôstky, lyžicou vydlabeme dužinu a preložíme ju do misky. Prisypeme hrášok a vidličkou dužinu aj s hráškom popučíme. V prípade použitia mrazeného hrášku ho najskôr sparíme horúcou vodou. Pokvapkáme citrónovou šťavou, pridáme na kúsky nakrájané sušené paradajky, kapary, osolíme a okoreníme. Všetko premiešame a odložíme na bok.
Čerstvý chlieb nakrájame na plátky a opečieme ich v toastovači alebo nasucho na panvici z oboch strán. Každý opečený kúsok potrieme väčším množstvom pripravenej avokádovej nátierky. Potom položíme plátky údeného lososa a ozdobíme hráškovými výhonkami. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre