Chlieb s avokádom a údeným lososom

Chlieb s avokádom a údeným lososom

Môžete ho podávať na raňajky alebo ako zaujímavé pohostenie pre návštevu. Chlieb s avokádom a údeným lososom chutí famózne. Svieža nátierka v kombinácii s údenou rybou má neprekonateľný šmrnc.

Ingrediencie

  • 2 kszrelé avokádo

  • 80 gčerstvý alebo mrazený hrášok

  • 1/2 kscitrónová šťava z polovice citróna

  • 1 hrsťsušené paradajky

  • 2 ČLkapary

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 8 plátkovsvetlý chlieb

  • 160 gúdený losos v plátkoch

  • hráškové výhonky na dokončenie

Postup

  1. Avokádo rozpolíme, vyberieme kôstky, lyžicou vydlabeme dužinu a preložíme ju do misky. Prisypeme hrášok a vidličkou dužinu aj s hráškom popučíme. V prípade použitia mrazeného hrášku ho najskôr sparíme horúcou vodou. Pokvapkáme citrónovou šťavou, pridáme na kúsky nakrájané sušené paradajky, kapary, osolíme a okoreníme. Všetko premiešame a odložíme na bok.

  2. Čerstvý chlieb nakrájame na plátky a opečieme ich v toastovači alebo nasucho na panvici z oboch strán. Každý opečený kúsok potrieme väčším množstvom pripravenej avokádovej nátierky. Potom položíme plátky údeného lososa a ozdobíme hráškovými výhonkami. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Raňajky
Nátierky a dressingy
Večera
Ryby
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.