Chrumkavé cuketové hranolky
Nebudete sa vedieť dočkať, kým si chrumkavé cuketové hranolky vychutnáte. Skvele chutia teplé, ale keď si ich pripravíte vopred a zoberiete so sebou napríklad na piknik, aj vychladnuté budú rovnako lahodné. V strúhankovej zmesi môžete experimentovať s obľúbenými bylinkami, namiesto oregana môžete pokojne pridať aj rozmarín alebo bazalku.
Ingrediencie
500 gcuketa
200 gpanko strúhanka
80 gparmezán
1/2 ČLsušený cesnak
1/4 ČLsušená cibuľa
1/2 ČLsoľ
1 ČLsušené oregano
150 ghladká múka
2 ksvajcia
Postup
Na plech položíme papier na pečenie. Cukety očistíme, odstránime semienka a nakrájame ich na hranolky dlhé 8 až 10 cm a široké asi 1,5 cm.
V mise zmiešame strúhanku, nastrúhaný parmezán, cesnak, cibuľu, soľ a sušené oregano. Do jednej misky dáme múku, do druhej rozšľahané vajce a do tretej ochutenú strúhanku.
Každý kúsok cukety obalíme v múke, vajciach a strúhanke. Obalené cukety položíme vedľa seba na pripravený plech.
Pečieme pri 220 °C asi 15 minút do zlatista. Priebežne otáčame. Podávame napríklad s paradajkovou salsou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre