Chrumkavé cuketové hranolky

Chrumkavé cuketové hranolky

Nebudete sa vedieť dočkať, kým si chrumkavé cuketové hranolky vychutnáte. Skvele chutia teplé, ale keď si ich pripravíte vopred a zoberiete so sebou napríklad na piknik, aj vychladnuté budú rovnako lahodné. V strúhankovej zmesi môžete experimentovať s obľúbenými bylinkami, namiesto oregana môžete pokojne pridať aj rozmarín alebo bazalku.

Ingrediencie

  • 500 gcuketa

  • 200 gpanko strúhanka

  • 80 gparmezán

  • 1/2 ČLsušený cesnak

  • 1/4 ČLsušená cibuľa

  • 1/2 ČLsoľ

  • 1 ČLsušené oregano

  • 150 ghladká múka

  • 2 ksvajcia

Postup

  1. Na plech položíme papier na pečenie. Cukety očistíme, odstránime semienka a nakrájame ich na hranolky dlhé 8 až 10 cm a široké asi 1,5 cm.

  2. V mise zmiešame strúhanku, nastrúhaný parmezán, cesnak, cibuľu, soľ a sušené oregano. Do jednej misky dáme múku, do druhej rozšľahané vajce a do tretej ochutenú strúhanku.

  3. Každý kúsok cukety obalíme v múke, vajciach a strúhanke. Obalené cukety položíme vedľa seba na pripravený plech.

  4. Pečieme pri 220 °C asi 15 minút do zlatista. Priebežne otáčame. Podávame napríklad s paradajkovou salsou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Chuťovky
Prílohy
Bezmäsité jedlá
leto

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.