Churro košíčky s broskyňami a šľahačkou
Churro košíčky s broskyňami a šľahačkou sú sladkou špecialitou, ktorá sa veru nepodáva denne. Možno ich pripravíte iba raz za čas, ale rozhodne to bude venované špeciálnej príležitosti. Sú chrumkavé, sú krehké a keď ich naplníte, mali by ste ich podávať čo najskôr. Inak hrozí, že sa košíčky rozmočia.
Ingrediencie
530 mlvoda
85 gmaslo
1/2 ČLsoľ
1 kscelá škorica
280 ghladká múka
2 ksmalé vajcia
200 gkrupicový cukor
olej na smaženie
1/2 PLmletá škorica na obaľovanie
Na náplň
1 kskonzervované broskyne
čerstvá mäta
200 ml31 % smotana na šľahanie
Postup
V hrnci privedieme na miernom ohni k varu vodu s maslom, soľou a škoricou. Akonáhle sa zems začne variť, odstránime škoricu a za stáleho miešania vsypeme preosiatu múku. Miešame tak dlho, až kým sa nevytvorí dokonale hladké cesto a na dne sa vytvorí biela vrstvička. Hmotu preložíme do misy, necháme ju približne 2 minúty chladnúť a potom vmiešame vajce, jedno po druhom. Cesto preložíme do cukrárskeho vrecka s hviezdicovou koncovkou.
Plech na muffiny otočíme dnom nahor a košíčky potrieme olejom. Cesto na ne nastriekame odspodu nahor tak, aby sme ich celé pokryli a vytvorili mištičku. Plech aj s cestom uložíme na 2 hodiny zatuhnúť do mrazničky, potom mištičky opatrne zložíme a v užšom malom hrnci rozohrejeme toľko oleja, aby boli celé ponorené. Vo veľkej mise si zmiešame krupicový cukor s mletou škoricou.
Mištičky po jednej smažíme asi 3 minúty do zlatista, necháme ich chvíľu odkvapkať na papierovej utierke a potom ich obalíme v škoricovom cukre.
Na náplň si na drobno nakrájame precedené a odkvapkané broskyne a premiešame ich s na jemno nasekanou mätou. Pripravenou zmesou plníme košíčky. Smotanu vyšľaháme do tuha a pomocou cukrárskeho vrecka ju nastriekame na náplň. Nakoniec ešte posypeme mletou škoricou a ihneď podávame. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre