Zdroj: Shutterstock
Chutné a jednoduché mini tartaletky
Recept, ktorý si nepochybne obľúbite aj vy, si môžete pripraviť s akýmkoľvek ovocím.
Cesto na tartaletky
250 govsené vločky (s klíčkami)
50 gmandle nasekané
1 štipkasoľ
1 ČLvanilkový extrakt
1 ČLmletá škorica
130 gmed alebo agáve sirup
100 gmaslo
Príprava čokolády
150 gkvalitná čokoláda na varenie
100 gmaslo
1/2 dclsmotana na šľahanie
Servírovanie
gjahody na ozdobu
Cesto na tartaletky
Rúru predhrejeme na 165 °C.
V hrnci rozpustíme maslo s medom, vanilkou, škoricou a soľou. Ešte teplú hmotu premiešame so zmesou vločiek a mandlí.
Pripravíme si pekáč na pečenie minimafinov a do každej formičky lyžičkou nanesieme vzniknuté vločkové cesto tak, aby bolo rovnomerne na dne aj na bokoch.
Dáme do vyhriatej rúry piecť na 20 – 25 minút.
Príprava čokolády
Po upečení tartaletky necháme vychladnúť a polievkovou lyžicou naplníme ešte teplou čokoládou.
Tú vytvoríme vo vodnom kúpeli rozpúšťaním čokolády, masla a dôkladným premiešaním so smotanou.
Servírovanie
Keď čokoláda v tartaletkách stuhne, uložíme na každú jednu čerstvú jahodu so stopkou.
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre