Cibuláda so slivkami v syrovej žemli
Cibuľa má zvláštne postavenie v jedálničkoch, niekto ju miluje, iný ju neznáša. Ak patríte k prvej skupine, cibuláda so slivkami v syrovej žemli bude pre vás jedinečná pochúťka, ktorú si budete chcieť dopriať pravidelne. Vynikajúco sa hodí k bielemu a tvrdšiemu typu syra, veď vyskúšajte.
Ingrediencie
1000 gcibuľa
2 strúčikycesnaku
400 gslivky
80 mlolivový olej
1 kschilli papričky
1 PLcukor
100 mlbiele víno
2 ksbobkový list
1 kscelá škorica
1 vetvičkačerstvý rozmarín
2 PLslivkový lekvár
2 PLocot
soľ
mleté čierne korenie
8 ksžemľa na servírovanie
300 gkozí syr alebo syr gouda na servírovanie
2 hrsťlístky baby špenát na servírovanie
4 ksparadajky na servírovanie
Postup
Cibuľu s cesnakom olúpeme, cesnak nakrájame na tretiny, cibuľu s polkolieskami, slivky vykôstkujeme a nakrájame na štvrtiny.
V hrnci nahrejeme olej, orestujeme na ňom cibuľu, pridáme slivky, cesnak, nakrájanú chilli papričku, cukor a spoločne približne 5 minút restujeme. Podlejeme vínom, pridáme korenie a varíme asi 20 minút, potom teplotu zvýšime a tekutinu celkom vyvaríme.
Nakoniec do zmesi vmiešame lekvár, ocot, dochutíme soľou, korením a necháme vychladnúť.
Žemle prepolíme, naplníme cibuládou so slivkami, nakrájaným syrom, špenátom a plátkami paradajok. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre