Cibuláda so slivkami v syrovej žemli

Cibuláda so slivkami v syrovej žemli

Cibuľa má zvláštne postavenie v jedálničkoch, niekto ju miluje, iný ju neznáša. Ak patríte k prvej skupine, cibuláda so slivkami v syrovej žemli bude pre vás jedinečná pochúťka, ktorú si budete chcieť dopriať pravidelne. Vynikajúco sa hodí k bielemu a tvrdšiemu typu syra, veď vyskúšajte.

Ingrediencie

  • 1000 gcibuľa

  • 2 strúčikycesnaku

  • 400 gslivky

  • 80 mlolivový olej

  • 1 kschilli papričky

  • 1 PLcukor

  • 100 mlbiele víno

  • 2 ksbobkový list

  • 1 kscelá škorica

  • 1 vetvičkačerstvý rozmarín

  • 2 PLslivkový lekvár

  • 2 PLocot

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 8 ksžemľa na servírovanie

  • 300 gkozí syr alebo syr gouda na servírovanie

  • 2 hrsťlístky baby špenát na servírovanie

  • 4 ksparadajky na servírovanie

Postup

  1. Cibuľu s cesnakom olúpeme, cesnak nakrájame na tretiny, cibuľu s polkolieskami, slivky vykôstkujeme a nakrájame na štvrtiny.

  2. V hrnci nahrejeme olej, orestujeme na ňom cibuľu, pridáme slivky, cesnak, nakrájanú chilli papričku, cukor a spoločne približne 5 minút restujeme. Podlejeme vínom, pridáme korenie a varíme asi 20 minút, potom teplotu zvýšime a tekutinu celkom vyvaríme.

  3. Nakoniec do zmesi vmiešame lekvár, ocot, dochutíme soľou, korením a necháme vychladnúť.

  4. Žemle prepolíme, naplníme cibuládou so slivkami, nakrájaným syrom, špenátom a plátkami paradajok. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Chuťovky
Večera
Hlavné jedlá
Bezmäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.