Cícerovo-kukuričný koláč

Cícerovo-kukuričný koláč

Ak hľadáte jednoduchý recept na koláč, ktorý je aspoň z časti pripravený z trochu zdravších surovín, vyskúšajte cícerovo-kukuričný koláč. Je to nenáročná a sladká dobrota, ktorú stačiť ozdobiť kyslou smotanou vymiešanou s medom alebo ak chcete pridajte javorový sirup, či iné sladidlo. V recepte je použitá hladká múka, ale časť múky je nahradená cícerovým pyré, ktoré dodá chuť podobnú orieškom.

Na koláč

  • 1 plechovka(cca 250 g po odkvapkaní) cícer

  • 300 mlcmar

  • 2 ksvajcia

  • 100 gtrstinový cukor

  • 1 štipkasoľ

  • 150 gkukuričná múka

  • 150 ghladká múka

  • 2 ČLkypriaci prášok do pečiva

  • 1 ČLjedlá sóda

  • 60 gmaslo

Na dokončenie

  • 250 gkyslá smotana

  • 2 PLmed

  • čerstvé maliny na ozdobenie

Postup

  1. Cícer necháme odkvapkať na sitku a potom ho rozmixujeme s cmarom na hladké pyré. Vajcia vyšľaháme s trstinovým cukrom a soľou, zmiešame s cícerovým pyré a potom vmiešame preosiatu kukuričnú múku a hladkú múku, kypriaci prášok a jedlú sódu. Nakoniec vmiešame vlažné rozpustené maslo. Cesto uhladíme v tortovej forme s priemerom 26 cm vystlanej papierom na pečenie.

  2. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C asi 40 minút. Po upečení necháme vo forme krátko vychladnúť a vyklopíme na kovovú mriežku. Kyslú smotanu zmiešame s medom. Koláč podávame s kyslou smotanou a malinami. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Zákusky
Tip redakcie
Dezerty
Koláče
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.