Cícerovo-kukuričný koláč
Ak hľadáte jednoduchý recept na koláč, ktorý je aspoň z časti pripravený z trochu zdravších surovín, vyskúšajte cícerovo-kukuričný koláč. Je to nenáročná a sladká dobrota, ktorú stačiť ozdobiť kyslou smotanou vymiešanou s medom alebo ak chcete pridajte javorový sirup, či iné sladidlo. V recepte je použitá hladká múka, ale časť múky je nahradená cícerovým pyré, ktoré dodá chuť podobnú orieškom.
Na koláč
1 plechovka(cca 250 g po odkvapkaní) cícer
300 mlcmar
2 ksvajcia
100 gtrstinový cukor
1 štipkasoľ
150 gkukuričná múka
150 ghladká múka
2 ČLkypriaci prášok do pečiva
1 ČLjedlá sóda
60 gmaslo
Na dokončenie
250 gkyslá smotana
2 PLmed
čerstvé maliny na ozdobenie
Postup
Cícer necháme odkvapkať na sitku a potom ho rozmixujeme s cmarom na hladké pyré. Vajcia vyšľaháme s trstinovým cukrom a soľou, zmiešame s cícerovým pyré a potom vmiešame preosiatu kukuričnú múku a hladkú múku, kypriaci prášok a jedlú sódu. Nakoniec vmiešame vlažné rozpustené maslo. Cesto uhladíme v tortovej forme s priemerom 26 cm vystlanej papierom na pečenie.
Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C asi 40 minút. Po upečení necháme vo forme krátko vychladnúť a vyklopíme na kovovú mriežku. Kyslú smotanu zmiešame s medom. Koláč podávame s kyslou smotanou a malinami. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre