Citrónovo-maková krémová torta

Citrónovo-maková krémová torta

Sladká, ľahká a zároveň svieža citrónovo-maková krémová torta je najlepšou odmenou po dlhom dni. Zároveň je to skvelý tip na oslavu, pretože je to tiež torta vhodná aj na špeciálne príležitosti. Jednoducho, akokoľvek sa rozhodnete, vždy je to dobrá voľba.

Na makový korpus

  • 4 ksvajcia

  • 120 gkrupicový cukor

  • 1 kscitrón

  • 100 ghladká múka

  • 50 gmak mletý

  • 50 gmaslo

Na citrónový krém

  • 250 gčerstvý krémový syr

  • 150 gpráškový cukor

  • 1/2 kscitrónová šťava z polovice citróna

  • 250 gmaslo

Na dokončenie

  • mak na posypanie

  • jedlé kvety na ozdobenie

Postup

  1. Bielky oddelíme od žĺtkov. Bielky vyšľaháme s cukrom na pevný sneh a pridáme žĺtky, šľaháme ďalšie 2 minúty.

  2. K zmesi pridáme kôru a šťavu z citróna, premiešame, zapracujeme preosiatu múku a mak a nakoniec vmiešame rozpustené vlažné maslo.

  3. Cesto nalejeme do tortovej formy s priemerom 26 cm vystlanej papierom na pečenie. Pečieme pri 160 °C asi 45 minút. Po vychladnutí vyberieme z formy.

  4. Syr zmiešame s polovicou cukru a citrónovou šťavou. Zmäknuté maslo vyšľaháme so zvyšným cukrom do peny. Potom za stáleho šľahania pridáme syr.

  5. Všetko vyšľaháme na hladký krém, ktorý rozdelíme na tri diely. Korpus vodorovne prerežeme na tri diely. Korpusy potrieme krémom a nakoniec potrieme aj celú tortu.

  6. Povrch torty ozdobíme kvetmi a posypeme makom. Uložíme na 2 hodiny do chladničky. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Zákusky
Dezerty
Koláče
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.