Citrónovo-maková krémová torta
Sladká, ľahká a zároveň svieža citrónovo-maková krémová torta je najlepšou odmenou po dlhom dni. Zároveň je to skvelý tip na oslavu, pretože je to tiež torta vhodná aj na špeciálne príležitosti. Jednoducho, akokoľvek sa rozhodnete, vždy je to dobrá voľba.
Na makový korpus
4 ksvajcia
120 gkrupicový cukor
1 kscitrón
100 ghladká múka
50 gmak mletý
50 gmaslo
Na citrónový krém
250 gčerstvý krémový syr
150 gpráškový cukor
1/2 kscitrónová šťava z polovice citróna
250 gmaslo
Na dokončenie
mak na posypanie
jedlé kvety na ozdobenie
Postup
Bielky oddelíme od žĺtkov. Bielky vyšľaháme s cukrom na pevný sneh a pridáme žĺtky, šľaháme ďalšie 2 minúty.
K zmesi pridáme kôru a šťavu z citróna, premiešame, zapracujeme preosiatu múku a mak a nakoniec vmiešame rozpustené vlažné maslo.
Cesto nalejeme do tortovej formy s priemerom 26 cm vystlanej papierom na pečenie. Pečieme pri 160 °C asi 45 minút. Po vychladnutí vyberieme z formy.
Syr zmiešame s polovicou cukru a citrónovou šťavou. Zmäknuté maslo vyšľaháme so zvyšným cukrom do peny. Potom za stáleho šľahania pridáme syr.
Všetko vyšľaháme na hladký krém, ktorý rozdelíme na tri diely. Korpus vodorovne prerežeme na tri diely. Korpusy potrieme krémom a nakoniec potrieme aj celú tortu.
Povrch torty ozdobíme kvetmi a posypeme makom. Uložíme na 2 hodiny do chladničky. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre