Čokoládové rizoto s hruškami

Čokoládové rizoto s hruškami

Čokoládové rizoto s hruškami vás chuťami prekvapí. To, ako chutí čokoláda a hrušky, si vieme predstaviť všetci, ale v spojení s rizotovou konzistenciou a čerstvým rozmarínom, to bude absolútne nový gurmánsky zážitok. A o ten sa určite nechcete nechať pripraviť, však?

Na hrušky

  • 4 kshruška

  • 2 PLprepustené ghee maslo

Na rizoto

  • 500 mlplnotučné mlieko

  • rozmarín + vetvičky na dokončenie

  • 1 PLmaslo

  • 100 gryža arborio alebo carnaroli

  • 100 gminimálne 50 % čokoláda

  • med

  • pekanové orechy na podávanie

Postup

  1. Hrušky umyjeme, nakrájame na približne 1 cm hrubé plátky a opečieme ich z oboch strán na masle. Opečené hrušky udržujeme v teple. Na prípravu rizota privedieme mlieko v hrnci pod bod varu, stiahneme ho z ohňa, pridáme vetvičku rozmarínu a necháme ju asi 30 minút marinovať.

  2. Medzitým si na panvici rozohrejeme maslo, na ktorom necháme za stáleho miešania orestovať ryžu (2 až 3 minúty). Potom prilejeme horúce mlieko a za stáleho miešania ho necháme takmer vyvariť. Akonáhle je mlieko takmer vyvarené, pridáme ďalšie rozmarínové mlieko, a tak postupujeme až do okamžiku, keď je ryža uvarená al dente (15 až 18 minút).

  3. Poslednú časť mlieka necháme vyvariť približne na polovicu, stiahneme ho z ohňa, pridáme nalámanú čokoládu a necháme za stáleho miešania rozpustiť. Môžeme ešte dosladiť medom. Ihneď podávame s hruškou a nahrubo nasekanými pekanovými orechmi. Ozdobíme vetvičkou rozmarínu. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Večera
Chuťovky
Raňajky
Bezmäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.