Čokoládové rizoto s hruškami
Čokoládové rizoto s hruškami vás chuťami prekvapí. To, ako chutí čokoláda a hrušky, si vieme predstaviť všetci, ale v spojení s rizotovou konzistenciou a čerstvým rozmarínom, to bude absolútne nový gurmánsky zážitok. A o ten sa určite nechcete nechať pripraviť, však?
Na hrušky
4 kshruška
2 PLprepustené ghee maslo
Na rizoto
500 mlplnotučné mlieko
rozmarín + vetvičky na dokončenie
1 PLmaslo
100 gryža arborio alebo carnaroli
100 gminimálne 50 % čokoláda
med
pekanové orechy na podávanie
Postup
Hrušky umyjeme, nakrájame na približne 1 cm hrubé plátky a opečieme ich z oboch strán na masle. Opečené hrušky udržujeme v teple. Na prípravu rizota privedieme mlieko v hrnci pod bod varu, stiahneme ho z ohňa, pridáme vetvičku rozmarínu a necháme ju asi 30 minút marinovať.
Medzitým si na panvici rozohrejeme maslo, na ktorom necháme za stáleho miešania orestovať ryžu (2 až 3 minúty). Potom prilejeme horúce mlieko a za stáleho miešania ho necháme takmer vyvariť. Akonáhle je mlieko takmer vyvarené, pridáme ďalšie rozmarínové mlieko, a tak postupujeme až do okamžiku, keď je ryža uvarená al dente (15 až 18 minút).
Poslednú časť mlieka necháme vyvariť približne na polovicu, stiahneme ho z ohňa, pridáme nalámanú čokoládu a necháme za stáleho miešania rozpustiť. Môžeme ešte dosladiť medom. Ihneď podávame s hruškou a nahrubo nasekanými pekanovými orechmi. Ozdobíme vetvičkou rozmarínu. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre