Čokoládové srdce plnené čokoládovo-krémovou náplňou
Čokoládové lanýžové srdce obsahuje toľko čokolády, koľko len vaše chuťové poháriky zvládnu. Ak chcete niekomu originálne a lahodne vyjadriť svoju lásku, po ochutnaní toho dezertu, mu to musí byť jasné okamžite. Roztápa sa v ústach!
Ingrediencie
150 ghladká múka
40 gkakao
soľ
80 gtrstinový cukor
1/2 ksvanilkový struk
200 gmaslo
1 ksžĺtok
150 g60 % kvalitná horká čokoláda
180 gkvalitná mliečna čokoláda
250 ml33 % smotana na šľahanie
1 PLbrandy
mleté chilli korenie podľa chuti
ružová čokoládová poleva
čerstvé maliny
chilli nite na ozdobenie
práškový cukor na posypanie
Postup
Múku preosejeme s kakaom a zmiešame so štipkou soli, cukrom, dreňou z vanilkového lusku. Pridáme 120 g na kúsky nakrájaného masla a žĺtok. Vypracujeme pevné cesto, ktoré necháme odležať 60 minút v chladničke.
Potom ho rozvaľkáme na plát hrubý asi 4 mm a vyložíme ním menšiu formu v tvare srdca. Cesto pritlačíme ku stranám, okraje zarovnáme radielkom a dno prepichneme vidličkou. Na cesto položíme alobal, zaťažíme fazuľami a pečieme v rúre predhriatej na 180 °C asi 15 minút. Potom odstránime alobal a fazule a dopekáme ďalších 15 minút. Korpus necháme vychladnúť vo forme a potom vyberieme.
Oba druhy čokolády nakrájame na drobné kúsky a dáme ich spoločne so zvyšným maslom izbovej teploty do ohňovzdornej misky. Smotanu privedieme k varu, odstavíme a necháme vychladnúť na približne 80 °C. Potom ju vlejeme na čokoládu s maslom, pridáme brandy a vymiešame metličkou dohladka. (Príliš nešľaháme, aby sa nevytvorili bublinky.) Náplň ochutíme mletým chilli a nalejeme na korpus.
Papierový kornútok naplníme rozpustenou ružovou polevou a po obvode srdca nastriekame malé bodky. Špáradlom ich pretiahneme do tvaru srdiečok. Tortu necháme zatuhnúť v chladničke. Pred podávaním ozdobíme malinami, chilli niťami a práškovým cukrom. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre