Čokoládovo-tvarohová torta s mascarpone a višňami
Dosť bolo obyčajných tôrt z piškótového cesta a maslového krému. Ak vaše srdce túži po zmene, pripravte si tortu, ktorá má sušienkový základ a krém z mascarpone a ricotty. K tomu pridajte višňový rozvar a na stole budete mať sladkú, lahodne krémovú a aj osviežujúcu tortu, ktorá bude šťavnatá a jednoducho si ju pripravíte aj doma.
Na sušienkové cesto
120 gmaslo
300 gmleté maslové sušienky
15 gkakao
Na smotanový krém
300 gmascarpone
300 gricotta
140 gkrupicový cukor
10 gvanilkový cukor
3 ksvajcia
45 gkukuričný škrob
150 mlsmotana na šľahanie
80 gčokoládové vločky
Na višňový rozvar
100 gmrazené višne
3 gpektín
50 gkrupicový cukor
Postup
Maslo na miernom ohni rozpustíme. V miske zmiešame nadrobno podrvené sušienky s kakaom a rozpusteným maslom.
Sušienkovú zmes natlačíme na dno formy s priemerom 24 cm, vystlanej papierom na pečenie a poriadne uhladíme.
Mascarpone vyšľaháme s ricottou a cukrom. V miske premiešame vajcia a škrob dohladka. Zmes potom primiešame s mascarpone.
Na záver primiešame smotanu. Spoločne vyšľaháme a náplň potom nalejeme do formy na pripravený korpus.
Na to nasypeme čokoládové kúsky a pečieme vo vyhriatej rúre pri 140 °C asi 60 minút. Po upečení necháme krátko vychladnúť.
Višne rozmrazíme, aby pustili šťavu. Preložíme ich do kastrólika a vmiešame k ním pektín spoločne s cukrom. Varíme asi 5 minút. Necháme vychladnúť a rozvarom ozdobíme tortu. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre