Čokoládovo-tvarohová torta s mascarpone a višňami

Čokoládovo-tvarohová torta s mascarpone a višňami

Dosť bolo obyčajných tôrt z piškótového cesta a maslového krému. Ak vaše srdce túži po zmene, pripravte si tortu, ktorá má sušienkový základ a krém z mascarpone a ricotty. K tomu pridajte višňový rozvar a na stole budete mať sladkú, lahodne krémovú a aj osviežujúcu tortu, ktorá bude šťavnatá a jednoducho si ju pripravíte aj doma.

Na sušienkové cesto

  • 120 gmaslo

  • 300 gmleté maslové sušienky

  • 15 gkakao

Na smotanový krém

  • 300 gmascarpone

  • 300 gricotta

  • 140 gkrupicový cukor

  • 10 gvanilkový cukor

  • 3 ksvajcia

  • 45 gkukuričný škrob

  • 150 mlsmotana na šľahanie

  • 80 gčokoládové vločky

Na višňový rozvar

  • 100 gmrazené višne

  • 3 gpektín

  • 50 gkrupicový cukor

Postup

  1. Maslo na miernom ohni rozpustíme. V miske zmiešame nadrobno podrvené sušienky s kakaom a rozpusteným maslom.

  2. Sušienkovú zmes natlačíme na dno formy s priemerom 24 cm, vystlanej papierom na pečenie a poriadne uhladíme.

  3. Mascarpone vyšľaháme s ricottou a cukrom. V miske premiešame vajcia a škrob dohladka. Zmes potom primiešame s mascarpone.

  4. Na záver primiešame smotanu. Spoločne vyšľaháme a náplň potom nalejeme do formy na pripravený korpus.

  5. Na to nasypeme čokoládové kúsky a pečieme vo vyhriatej rúre pri 140 °C asi 60 minút. Po upečení necháme krátko vychladnúť.

  6. Višne rozmrazíme, aby pustili šťavu. Preložíme ich do kastrólika a vmiešame k ním pektín spoločne s cukrom. Varíme asi 5 minút. Necháme vychladnúť a rozvarom ozdobíme tortu. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Zákusky
Dezerty
Koláče
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.