Crème brûlée
Známy francúzsky dezert si lahodnou chuťou získa každý maškrtný jazýček. Nájdete si čas a pripravíte si Crème brûlée vo svojej domácej cukrárni?
Ingrediencie
1 ksvanilkový struk
400 ml40 % smotana na šľahanie
80 gkrupicový cukor
8 ksžĺtok
krupicový cukor na posypanie
Postup
Vanilkový struk rozrežeme, semienka vrátane struku dáme do smotany, premiešame s cukrom a zahrejeme na 80 °C. Necháme vychladnúť na približne 50 °C, pridáme žĺtky, znovu zahrejeme na 50 °C, premixujeme a precedíme. Povrch pokryjeme fóliou, aby sa navrchu nevytvorila šupka a necháme cez noc odležať v chladničke.
Na druhý deň naplníme zmes do keramických misiek, ktoré poukladáme na dno pekáča s vyšším okrajom a zalejeme vodou do 2/3 výšky misiek. Pečieme pri 120 °C asi 60 minút.
Po upečení vyberieme misky z vodného kúpeľa a necháme cez noc stuhnúť v chladničke. Pred podávaním posypeme povrch cukrom a flambovacou pištoľou roztavíme na karamel. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre