Crème brûlée

Crème brûlée

Známy francúzsky dezert si lahodnou chuťou získa každý maškrtný jazýček. Nájdete si čas a pripravíte si Crème brûlée vo svojej domácej cukrárni?

Ingrediencie

  • 1 ksvanilkový struk

  • 400 ml40 % smotana na šľahanie

  • 80 gkrupicový cukor

  • 8 ksžĺtok

  • krupicový cukor na posypanie

Postup

  1. Vanilkový struk rozrežeme, semienka vrátane struku dáme do smotany, premiešame s cukrom a zahrejeme na 80 °C. Necháme vychladnúť na približne 50 °C, pridáme žĺtky, znovu zahrejeme na 50 °C, premixujeme a precedíme. Povrch pokryjeme fóliou, aby sa navrchu nevytvorila šupka a necháme cez noc odležať v chladničke.

  2. Na druhý deň naplníme zmes do keramických misiek, ktoré poukladáme na dno pekáča s vyšším okrajom a zalejeme vodou do 2/3 výšky misiek. Pečieme pri 120 °C asi 60 minút.

  3. Po upečení vyberieme misky z vodného kúpeľa a necháme cez noc stuhnúť v chladničke. Pred podávaním posypeme povrch cukrom a flambovacou pištoľou roztavíme na karamel. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Chuťovky
Dezerty
Francúzsko

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.