Cuketová nátierka
Takáto chuť presvedčí aj najväčšieho nepriateľa zeleninových nátierok. Cuketová nátierka je jemne pikantná a chuťovo vyvážená parmezánom a kyslou smotanou. Ideálna na pohostenie pre návštevu alebo na rýchle a chutné raňajky.
Ingrediencie
1 ksveľká cuketa
morská soľ podľa chuti
mleté čierne korenie
3 PLextra panenský olivový olej
2 kschilli papričky
4 strúčikycesnaku
2 PLparmezán
2 PLkyslá smotana
klíčky k podávaniu
bageta k podávaniu
Postup
Cuketu umyjeme, očistíme a pozdĺžne rozrežeme na štvrtiny. Vydlabeme strednú, mäkkú časť so semienkami a cuketu na hrubo nastrúhame. Osolíme, okoreníme a necháme na site asi pol hodiny, aby pustila šťavu. Potom ju prepláchneme pod tečúcou vodou a prebytočnú vodu vymačkáme.
Na panvici opekáme asi 1 minútu nakrájanú chilli papričku a nasekaný cesnak.
Pridáme cuketu a za stáleho miešania opekáme asi 3 minúty. Celú zmes preložíme do misy a do ešte teplej vmiešame parmezán s kyslou smotanou a podľa chuti osolíme. Podávame s klíčkami a opečenou bagetou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre