Cuketová nátierka

Cuketová nátierka

Takáto chuť presvedčí aj najväčšieho nepriateľa zeleninových nátierok. Cuketová nátierka je jemne pikantná a chuťovo vyvážená parmezánom a kyslou smotanou. Ideálna na pohostenie pre návštevu alebo na rýchle a chutné raňajky.

Ingrediencie

  • 1 ksveľká cuketa

  • morská soľ podľa chuti

  • mleté čierne korenie

  • 3 PLextra panenský olivový olej

  • 2 kschilli papričky

  • 4 strúčikycesnaku

  • 2 PLparmezán

  • 2 PLkyslá smotana

  • klíčky k podávaniu

  • bageta k podávaniu

Postup

  1. Cuketu umyjeme, očistíme a pozdĺžne rozrežeme na štvrtiny. Vydlabeme strednú, mäkkú časť so semienkami a cuketu na hrubo nastrúhame. Osolíme, okoreníme a necháme na site asi pol hodiny, aby pustila šťavu. Potom ju prepláchneme pod tečúcou vodou a prebytočnú vodu vymačkáme.

  2. Na panvici opekáme asi 1 minútu nakrájanú chilli papričku a nasekaný cesnak.

  3. Pridáme cuketu a za stáleho miešania opekáme asi 3 minúty. Celú zmes preložíme do misy a do ešte teplej vmiešame parmezán s kyslou smotanou a podľa chuti osolíme. Podávame s klíčkami a opečenou bagetou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Nátierky a dressingy
Tip redakcie
Večera
Raňajky
Bezmäsité jedlá
Zdravé recepty
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.