Dhál z mungo fazuliek s kokosovým mliekom
Máte radi indickú kuchyňu? Dhál z mungo fazuliek vám kúsok z nej prinesie rovno na tanier. Pri varení vás pohltí vôňa rôznych korenín a chutí, tak ako je zvykom v tejto rozmanitej krajine. Rýchla príprava je vítaným bonusom, pretože výsledok vás zasýti na hodiny.
Ingrediencie
320 glúpaná mungo fazuľka
himalájska soľ
1 kscibuľa
4 PLrastlinný olej
1 a 1/2 ČLrímska mletá rasca
3 guľôčkynové korenie
5 guľôčkyčierne korenie
2 ksklinček
1/4 ČLmletá škorica
1/2 ČLmletý koriander
1/2 ČLkorenie garam masala
450 gbaklažán
1 ČLkurkuma
150 mlkokosové mlieko
1 ksčerstvej chilli papričky
čerstvý koriander
chlieb naan k podávaniu
Postup
Fazuľky zalejeme vodou, osolíme a varíme do polomäkka. Potom ich necháme ponorené vo vode. Nadrobno nakrájanú cibuľu opečieme na panvici s olejom do zlatista. V mažiari rozdrtíme rímsku rascu, nové korenie, čierne korenie a klinčeky. Premiešame so škoricou, mletým koriandrom a korením garam masala. Teplotu znížime na minimum a k cibuli prisypeme korenie a krátko prehrejeme.
Baklažán nakrájame na kocky a pridáme do panvice. Osolíme a primiešame aj mletú kurkumu.
Fazule precedíme, prepláchneme vodou a pridáme do panvice. Podlejeme vodou, prikryjeme pokrievkou a dusíme do mäkka. Podľa potreby prilejeme ďalšiu vodu.
Akonáhle sú baklažán a fazuľky mäkké, zalejeme ich kokosovým mliekom, pridáme najemno nakrájanú chilli papričku a krátko povaríme. Dhál servírujeme posypaný čerstvým koriandrom a spolu s chlebom naan. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre