Dhál z mungo fazuliek s kokosovým mliekom

Dhál z mungo fazuliek s kokosovým mliekom

Máte radi indickú kuchyňu? Dhál z mungo fazuliek vám kúsok z nej prinesie rovno na tanier. Pri varení vás pohltí vôňa rôznych korenín a chutí, tak ako je zvykom v tejto rozmanitej krajine. Rýchla príprava je vítaným bonusom, pretože výsledok vás zasýti na hodiny.

Ingrediencie

  • 320 glúpaná mungo fazuľka

  • himalájska soľ

  • 1 kscibuľa

  • 4 PLrastlinný olej

  • 1 a 1/2 ČLrímska mletá rasca

  • 3 guľôčkynové korenie

  • 5 guľôčkyčierne korenie

  • 2 ksklinček

  • 1/4 ČLmletá škorica

  • 1/2 ČLmletý koriander

  • 1/2 ČLkorenie garam masala

  • 450 gbaklažán

  • 1 ČLkurkuma

  • 150 mlkokosové mlieko

  • 1 ksčerstvej chilli papričky

  • čerstvý koriander

  • chlieb naan k podávaniu

Postup

  1. Fazuľky zalejeme vodou, osolíme a varíme do polomäkka. Potom ich necháme ponorené vo vode. Nadrobno nakrájanú cibuľu opečieme na panvici s olejom do zlatista. V mažiari rozdrtíme rímsku rascu, nové korenie, čierne korenie a klinčeky. Premiešame so škoricou, mletým koriandrom a korením garam masala. Teplotu znížime na minimum a k cibuli prisypeme korenie a krátko prehrejeme.

  2. Baklažán nakrájame na kocky a pridáme do panvice. Osolíme a primiešame aj mletú kurkumu.

  3. Fazule precedíme, prepláchneme vodou a pridáme do panvice. Podlejeme vodou, prikryjeme pokrievkou a dusíme do mäkka. Podľa potreby prilejeme ďalšiu vodu.

  4. Akonáhle sú baklažán a fazuľky mäkké, zalejeme ich kokosovým mliekom, pridáme najemno nakrájanú chilli papričku a krátko povaríme. Dhál servírujeme posypaný čerstvým koriandrom a spolu s chlebom naan. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Tip redakcie
Večera
Bezmäsité jedlá
Zdravé recepty
Omáčky
India
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.