Domáca huspenina
Jemnosť a klasická chuť tejto tradičnej pochúťky vás dostanú. Domáca huspenina je pochúťka, ktorú si vychutnáte najlepšie s čerstvou cibuľkou a prípadne s octom. Možno si ju najradšej doprajete na pokojné víkendové ráno, tak sa pozrite, čo potrebujete dokúpiť, aby ste si mohli jej varenie naplánovať.
Ingrediencie
6 ksbravčové nožičky
1 ksmrkva
1 kszeler
1 kspetržlen
80 gmrazený hrášok
1 kscibuľa + cibuľa k servírovaniu
10 guľôčokcelé čierne korenie
6 guľôčoknové korenie
4 ksbobkový list
soľ podľa chuti
100 mlocot + k servírovaniu
Postup
Bravčové nožičky dôkladne umyjeme a očistíme, vložíme do hrnca so studenou vodou a pridáme koreňovú zeleninu, hrášok, cibuľu a korenie. Pomaly privedieme k varu a varíme na miernom ohni asi 90 minút. Potom nožičky vyberieme a necháme vychladnúť.
Medzitým precedíme vývar cez jemné sitko, mrkvu z neho nakrájame na kúsky a spolu s hráškom vrátime do čistého vývaru. Z vychladnutých nožičiek oberieme mäso, nakrájame ho na kocky a pridáme do vývaru. Ten výrazne osolíme a prilejeme ocot. Zmes nalejeme do formy vystlanej potravinovou fóliou a necháme v chladničke úplne stuhnúť, aspoň 240 minút. Huspeninu potom nakrájame na plátky a môžeme podávať napríklad s cibuľou, octom a pečivom. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre