Domáca huspenina

Domáca huspenina

Jemnosť a klasická chuť tejto tradičnej pochúťky vás dostanú. Domáca huspenina je pochúťka, ktorú si vychutnáte najlepšie s čerstvou cibuľkou a prípadne s octom. Možno si ju najradšej doprajete na pokojné víkendové ráno, tak sa pozrite, čo potrebujete dokúpiť, aby ste si mohli jej varenie naplánovať.

Ingrediencie

  • 6 ksbravčové nožičky

  • 1 ksmrkva

  • 1 kszeler

  • 1 kspetržlen

  • 80 gmrazený hrášok

  • 1 kscibuľa + cibuľa k servírovaniu

  • 10 guľôčokcelé čierne korenie

  • 6 guľôčoknové korenie

  • 4 ksbobkový list

  • soľ podľa chuti

  • 100 mlocot + k servírovaniu

Postup

  1. Bravčové nožičky dôkladne umyjeme a očistíme, vložíme do hrnca so studenou vodou a pridáme koreňovú zeleninu, hrášok, cibuľu a korenie. Pomaly privedieme k varu a varíme na miernom ohni asi 90 minút. Potom nožičky vyberieme a necháme vychladnúť.

  2. Medzitým precedíme vývar cez jemné sitko, mrkvu z neho nakrájame na kúsky a spolu s hráškom vrátime do čistého vývaru. Z vychladnutých nožičiek oberieme mäso, nakrájame ho na kocky a pridáme do vývaru. Ten výrazne osolíme a prilejeme ocot. Zmes nalejeme do formy vystlanej potravinovou fóliou a necháme v chladničke úplne stuhnúť, aspoň 240 minút. Huspeninu potom nakrájame na plátky a môžeme podávať napríklad s cibuľou, octom a pečivom. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Raňajky
Hlavné jedlá
Večera
Mäsité jedlá
fašiangy

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.