Domáca zabíjačková tlačenka

Domáca zabíjačková tlačenka

Poctivá domáca tlačenka bude dobre stráženým pokladom vo vašej chladničke. Tento recept určite vyskúšajú zarytí milovníci mäsa, ale odmenou za ich snahu bude originálna chuť domáceho produktu. S niektorými koreninami a prísadami sa môžete pohrať podľa svojej chute, ale základom zostáva kvalitné mäso a dostatok trpezlivosti.

Ingrediencie

  • 2 kgzadné bravčové koleno

  • 2 ksbravčové nožičky

  • bobkový list

  • nové korenie

  • 500 gbravčové plece

  • 1 kscibuľa

  • sušená majoránka

  • 1 PLocot + k podávaniu

  • 1 PLsoľ

  • 5 strúčikovcesnaku

  • červená cibuľa

  • mleté čierne korenie

  • čerstvá petržlenová vňať k podávaniu

Postup

  1. Koleno očistíme, vložíme do tlakového hrnca spolu s očistenými nožičkami, pridáme korenie a zalejeme vodou. Varíme domäkka asi 40 minút.

  2. Mäso potom oberieme od kostí, nakrájame na kúsky s veľkosťou asi 1 až 2 cm, kožu z nožičiek a obrané mäso pomelieme na jemno a dáme do hrnca spolu s nakrájaným bravčovým plecom. Zalejeme precedeným vývarom, pridáme najemno nakrájanú cibuľu, majoránku a ocot. Zmes varíme domäkka a potom naplníme do obalu na tlačenku, ktorý na koncoch pevne uzavrieme.

  3. Tlačenku necháme vychladnúť a uložíme ju do chladničky. V priebehu chladenia ju pravidelne otáčame. Plátky stuhnutej tlačenky podávame s korením, cibuľou, octom a ozdobíme petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Mäsité jedlá
fašiangy

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.