Domáca zabíjačková tlačenka
Poctivá domáca tlačenka bude dobre stráženým pokladom vo vašej chladničke. Tento recept určite vyskúšajú zarytí milovníci mäsa, ale odmenou za ich snahu bude originálna chuť domáceho produktu. S niektorými koreninami a prísadami sa môžete pohrať podľa svojej chute, ale základom zostáva kvalitné mäso a dostatok trpezlivosti.
Ingrediencie
2 kgzadné bravčové koleno
2 ksbravčové nožičky
bobkový list
nové korenie
500 gbravčové plece
1 kscibuľa
sušená majoránka
1 PLocot + k podávaniu
1 PLsoľ
5 strúčikovcesnaku
červená cibuľa
mleté čierne korenie
čerstvá petržlenová vňať k podávaniu
Postup
Koleno očistíme, vložíme do tlakového hrnca spolu s očistenými nožičkami, pridáme korenie a zalejeme vodou. Varíme domäkka asi 40 minút.
Mäso potom oberieme od kostí, nakrájame na kúsky s veľkosťou asi 1 až 2 cm, kožu z nožičiek a obrané mäso pomelieme na jemno a dáme do hrnca spolu s nakrájaným bravčovým plecom. Zalejeme precedeným vývarom, pridáme najemno nakrájanú cibuľu, majoránku a ocot. Zmes varíme domäkka a potom naplníme do obalu na tlačenku, ktorý na koncoch pevne uzavrieme.
Tlačenku necháme vychladnúť a uložíme ju do chladničky. V priebehu chladenia ju pravidelne otáčame. Plátky stuhnutej tlačenky podávame s korením, cibuľou, octom a ozdobíme petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre