Domáci banana split s grilovaným banánom
Sami zistíte, že pripraviť domáci banana split s grilovaným banánom nie je tak ťažké, ako sa môže zdať. Je to trošku nevšedný dezert, ale varujeme vás, vyvoláva závislosť! Ak pridáte ešte kopček šľahačky, lepší už byť nemôže.
Na zmrzlinu
4 ksžĺtky
2 PLmed
150 gkrupicový cukor
1/2 ksvanilkový struk
50 gsušené mlieko
250 ml33 % smotana na šľahanie
Na dokončenie
4 ksbanán
2 PLmaslo
100 gčokoláda
100 gjahody
sekané lieskové orechy
Postup
Žĺtky vyšľaháme s medom a 50 g cukru vo vodnom kúpeli do hustej peny. Zvyšný cukor, semienka vanilky a mlieko zvaríme s 200 ml vody. Po vychladnutí obe zmesi spojíme.
Smotanu zahrejeme na 40 °C a zmiešame so žĺtkovou mliečnou hmotou. Vzniknutú zmes vlejeme do kovovej misky a uložíme najmenej na 4 hodiny do mrazničky. Počas mrazenia zmrzlinu niekoľkokrát premiešame.
Banány olúpeme a pozdĺžne prekrojíme na polovice. Z oboch strán ich potrieme rozpusteným maslom a približne 5 minút ich opekáme na grile.
Pripravené banány dáme na taniere. Pridáme porcie zmrzliny, ktoré prelejeme rozpustenou čokoládou, ozdobíme jahodami a posypeme orieškami. Ihneď podávame. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre