Domáci jahodový džem
Nový recept na džem sa v zaváracej sezóne zíde vždy. Vyskúšajte domáci jahodový džem a o jeho lahodnej chuti sa vám budú ešte dlho snívať tie najsladšie sny. Perfektne chutí na domácej vianočke.
Rozpis na 4 poháre džemu
2 kgjahody
500 gmed
2 ksškorica
4 kshviezdička badián
45 mlcitrónová šťava
1 ČLmorská soľ
20 gpravé maslo
Postup
Očistené a umyté jahody nakrájame na kúsky a dáme s medom do hrnca. Pridáme škoricu, badián, citrónovú šťavu a soľ.
Jahodovú zmes premiešame a začneme zahrievať. Akonáhle sa objavia prvé bublinky, stiahneme teplotu a varíme za občasného miešania na miernom ohni asi 60 minút. Pridáme maslo a ešte krátko povaríme, odstránime badiány.
Džem prelejeme do sterilizovaných zaváracích pohárov a ihneď uzavrieme. Džem v uzavretom pohári vydrží 8 až 10 mesiacov. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre