Domáci jahodový džem

Domáci jahodový džem

Nový recept na džem sa v zaváracej sezóne zíde vždy. Vyskúšajte domáci jahodový džem a o jeho lahodnej chuti sa vám budú ešte dlho snívať tie najsladšie sny. Perfektne chutí na domácej vianočke.

Rozpis na 4 poháre džemu

  • 2 kgjahody

  • 500 gmed

  • 2 ksškorica

  • 4 kshviezdička badián

  • 45 mlcitrónová šťava

  • 1 ČLmorská soľ

  • 20 gpravé maslo

Postup

  1. Očistené a umyté jahody nakrájame na kúsky a dáme s medom do hrnca. Pridáme škoricu, badián, citrónovú šťavu a soľ.

  2. Jahodovú zmes premiešame a začneme zahrievať. Akonáhle sa objavia prvé bublinky, stiahneme teplotu a varíme za občasného miešania na miernom ohni asi 60 minút. Pridáme maslo a ešte krátko povaríme, odstránime badiány.

  3. Džem prelejeme do sterilizovaných zaváracích pohárov a ihneď uzavrieme. Džem v uzavretom pohári vydrží 8 až 10 mesiacov. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Nátierky a dressingy
leto

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.