Domáci ovocný pečený čaj

Domáci ovocný pečený čaj

Tento recept na domáci ovocný pečený čaj si zamilujete. Bohatá ovocná chuť je doplnená akcentmi rumu a vynikajúcimi koreninami. Badián, škorica a klinček čaju dodajú dávku orientálnej chute, ktorú oceníte najmä počas chladných dní a večerov.

Ingrediencie

  • 1 kgovocie (jablká, egreše, maliny, červené, biele a čierne ríbezle)

  • 2 kscitrónová šťava z 2 citrónov

  • 300 gkrupicový cukor

  • 1 kshviezdička badián

  • 4 ksklinček

  • 2 ČLmletá škorica

  • 200 mlrum (nemusí byť, je to voliteľné podľa chuti a preferencií)

  • 300 mlhorúca prevarená voda

Postup

  1. Jablká očistíme, vykrojíme stredy a nakrájame na kúsky. Zmiešame s ostatným nakrájaným ovocím, citrónovou šťavou a rozložíme na plech s vyšším okrajom. Zasypeme cukrom a pridáme badián, škoricu, klinčeky. Pečieme v predhriatej rúre pri 170 °C asi 40 minút. Po upečení zmiešame ovocie s rumom.

  2. Poháre na zaváranie s objemom približne 100 ml naplníme pripravenou ovocnou zmesou. Dobre uzavrieme a otočíme hore dnom. Necháme vychladnúť. Hotový pečený čaj (1 pohár) nalejeme do kanvice a zalejeme horúcou vodou. Potom rozlejeme do šálok. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Nápoje
Bezlaktózové jedlá
Bezlepkové jedlá
zima

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.