Domáci ovocný pečený čaj
Tento recept na domáci ovocný pečený čaj si zamilujete. Bohatá ovocná chuť je doplnená akcentmi rumu a vynikajúcimi koreninami. Badián, škorica a klinček čaju dodajú dávku orientálnej chute, ktorú oceníte najmä počas chladných dní a večerov.
Ingrediencie
1 kgovocie (jablká, egreše, maliny, červené, biele a čierne ríbezle)
2 kscitrónová šťava z 2 citrónov
300 gkrupicový cukor
1 kshviezdička badián
4 ksklinček
2 ČLmletá škorica
200 mlrum (nemusí byť, je to voliteľné podľa chuti a preferencií)
300 mlhorúca prevarená voda
Postup
Jablká očistíme, vykrojíme stredy a nakrájame na kúsky. Zmiešame s ostatným nakrájaným ovocím, citrónovou šťavou a rozložíme na plech s vyšším okrajom. Zasypeme cukrom a pridáme badián, škoricu, klinčeky. Pečieme v predhriatej rúre pri 170 °C asi 40 minút. Po upečení zmiešame ovocie s rumom.
Poháre na zaváranie s objemom približne 100 ml naplníme pripravenou ovocnou zmesou. Dobre uzavrieme a otočíme hore dnom. Necháme vychladnúť. Hotový pečený čaj (1 pohár) nalejeme do kanvice a zalejeme horúcou vodou. Potom rozlejeme do šálok. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre