Domáci vaječný likér
Ako pripraviť ten najchutnejší domáci vaječný likér? A keby len najchutnejší, tento je dokonca aj veľmi jednoduchý a nenáročný na suroviny. Ako aj pri iných likéroch z vajíčok, použite čerstvé žĺtky, aby ste mali istotu, že likér bude chutiť vynikajúco. O ďalšie úrovne chutí sa postarajú vanilkový extrakt a brandy.
Rozpis na 2 fľaše (cca 800 ml likéru)
500 mlnesladené kondenzované mlieko
1 ČLvanilkový extrakt
350 gkrupicový cukor
5 ksžĺtok
300 mlbrandy
Postup
V hrnci zvaríme kondenzované mlieko, vanilkový extrakt a cukor. Necháme čiastočne vychladnúť.
Do misy dáme žĺtky, postavíme ju nad vodný kúpeľ a prilejeme mliečnu zmes. Za stáleho miešania varíme do zhustnutia. Potom misu preložíme z vodného kúpeľa a necháme celkom vychladnúť.
K tejto zmesi vmiešame brandy a likér precedíme cez jemné sitko. Rozlejeme do fliaš (po 400 ml) a skladujeme v chladničke. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre