Falafel so zeleninou a jogurtovým dipom

Falafel so zeleninou a jogurtovým dipom

Falafel so zeleninou a jogurtovým dipom je vegetariánskou pochúťkou z Blízkeho východu, ktorá zachutí všetkým bez rozdielu gurmánskych zvyklostí. Toto jedlo je tak chutné a vyladené do posledného detailu, že mäso by v ňom bolo absolútnou zbytočnosťou. Aj bez neho obsahuje dostatok bielkovín a skvele sa k nemu hodí zeleninová príloha a jogurtový dip.

Ingrediencie

  • 400 gsterilizovaný cícer

  • 4 strúčikycesnaku

  • 1 ČLmletý koriander

  • 1/2 ČLmleté chilli korenie

  • soľ

  • 1 ksvajce

  • 80 ghladká múka

  • rastlinný olej na smaženie

  • 2 ksjarná cibuľka

  • čerstvý koriander (zopár vetvičiek)

  • 40 gčerstvý zázvor

  • 150 gbiely jogurt

  • 1 kslimetková šťava z 1 limetky

  • mleté čierne korenie

Postup

  1. Cícer zlejeme a necháme odkvapkať. Potom ich spoločne s olúpaným cesnakom, korením a soľou rozmixujeme dohladka.

  2. Hmotu vložíme do misky a zmiešame s vajcom a hladkou múkou. Vytvarujeme guľôčky, ktoré smažíme v stredne rozpálenom oleji do zlatista. Potom vyberieme, položíme na papierový obrúsok a necháme odsať prebytočný tuk.

  3. Jarnú cibuľku, koriander a olúpaný zázvor nasekáme nadrobno. Dáme do misky, primiešame jogurt, limetkovú šťavu, soľ a korenie. Falafel podávame napríklad so zeleninou, pita chlebom a jogurtovým dipom. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Večera
Tip redakcie
Bezmäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.