Falafel so zeleninou a jogurtovým dipom
Falafel so zeleninou a jogurtovým dipom je vegetariánskou pochúťkou z Blízkeho východu, ktorá zachutí všetkým bez rozdielu gurmánskych zvyklostí. Toto jedlo je tak chutné a vyladené do posledného detailu, že mäso by v ňom bolo absolútnou zbytočnosťou. Aj bez neho obsahuje dostatok bielkovín a skvele sa k nemu hodí zeleninová príloha a jogurtový dip.
Ingrediencie
400 gsterilizovaný cícer
4 strúčikycesnaku
1 ČLmletý koriander
1/2 ČLmleté chilli korenie
soľ
1 ksvajce
80 ghladká múka
rastlinný olej na smaženie
2 ksjarná cibuľka
čerstvý koriander (zopár vetvičiek)
40 gčerstvý zázvor
150 gbiely jogurt
1 kslimetková šťava z 1 limetky
mleté čierne korenie
Postup
Cícer zlejeme a necháme odkvapkať. Potom ich spoločne s olúpaným cesnakom, korením a soľou rozmixujeme dohladka.
Hmotu vložíme do misky a zmiešame s vajcom a hladkou múkou. Vytvarujeme guľôčky, ktoré smažíme v stredne rozpálenom oleji do zlatista. Potom vyberieme, položíme na papierový obrúsok a necháme odsať prebytočný tuk.
Jarnú cibuľku, koriander a olúpaný zázvor nasekáme nadrobno. Dáme do misky, primiešame jogurt, limetkovú šťavu, soľ a korenie. Falafel podávame napríklad so zeleninou, pita chlebom a jogurtovým dipom. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre