Fazuľové tartaletky so cherry paradajkami
Slané karamelové tartaletky už dobili nejedno srdiečko. Vyskúšajte s nami, ako chutia slané fazuľové tartaletky. Sú preliate smotanovo-vaječnou zmesou a lahodná náplň sa ukrýva v krehkom maslovom ceste. Určite ich nebudete pripravovať iba jedenkrát. Obľúbia si ich dospelí, ale aj deti, najmä ak ich ešte aj posypete strúhaným syrom.
Ingrediencie
4 kscherry paradajky
jarná cibuľka na ozdobenie
Na cesto
250 ghladká múka
125 gmaslo + na vymazanie formičiek
1 ksvajce
soľ
Na náplň
150 mlsmotana na varenie
1 ksvajce
soľ
mleté čierne korenie
1 plechovka(cca 240 g) sterilizovaná červená fazuľa
1 plechovka(cca 140 g) sterilizovaná kukurica
Postup
Hladkú múku preosejeme do misy, pridáme na kúsky nakrájané zmäknuté maslo, vajce a štipku soli. Vypracujeme vláčne cesto, ktoré necháme asi 30 minút v chladničke.
Formičky na tartaletky vymažeme maslom. Cesto rozvaľkáme na tenký plát a vykrojíme z neho kolieska. Nimi vystelieme formičky na tartaletky.
Smotanu rozmiešame s vajcom, soľou a korením. Fazuľu precedíme a nasypeme ju do misky. Primiešame precedenú kukuricu a cherry paradajky nakrájané na plátky. Zeleninovú zmes rozdelíme do formičiek a prelejeme ich smotanou. Tartaletky vložíme do rúry vyhriatej na 200 °C a pečieme asi 20 minút. Necháme vychladnúť a potom ozdobíme nasekanou jarnou cibuľkou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre