Fazuľový guláš
Nie je guláš ako guláš a tento fazuľový by ste si nemali nechať ujsť. Hoci je bezmäsitý, je plný bielkovín a vlákniny a tiež v ňom nájdete všetky potrebné suroviny. Paprika, paradajky, cibuľa a cesnak sa postarajú o typickú chuť, ktorá bude na nerozoznanie od toho tradičného typu. Vyskúšajte, aby ste zbytočne nad ním neohŕňali nosom, že nie je mäsový.
Ingrediencie
200 gčervená fazuľa
100 gmalá biela fazuľa
100 gveľká biela fazuľa
1 kscibuľa
4 strúčikycesnaku
mlolivový olej
50 gparadajkový pretlak
soľ podľa chuti
mleté čierne korenie podľa chuti
3 ksbobkový list
1 ČLrímska rasca
1 ksčervená paprika
3 ksparadajky
60 gkukurica v konzerve
sweet chilli omáčka na dochutenie
5 vetvičiekčerstvá petržlenová vňať
Postup
Fazule namočíme cez noc do studenej vody a na druhý deň ich zlejeme. Cibuľu a cesnak očistíme a nakrájame na drobno.
Na rozpálenom olivovom oleji restujeme cibuľu s cesnakom do sklovita asi 3 minúty. Potom primiešame pretlak, krátko opečieme a vmiešame fazule. Zalejeme vodou, aby boli celé ponorené, osolíme, okoreníme, pridáme bobkové listy, ochutíme rímskou rascou a na miernom ohni varíme asi 60 minút.
V priebehu varenia fazule miešame a podľa potreby pridávame vodu. Asi 15 minút pred koncom varenia už nepodlievame. Vmiešame nakrájanú papriku, paradajky a kukuricu. Nakoniec pridáme sweet chilli omáčku a na jemno nasekanú petržlenovú vňať. Guláš môžeme podávať napríklad s tortillami. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre