Focaccia so zeleninou a olivami
Kto by to povedal, že focaccia so zeleninou a olivami môže skrývať toľko chutí a vôní? Budete milo prekvapení, aké krásne nadýchané cesto pripravíte podľa nášho receptu a ako krásne ho môžete ozdobiť zeleninou a bylinkami. Ak toto pečivo ešte nepoznáte, je najvyšší čas to zmeniť. Poteší vás už proces výroby a čo bude ešte len potom, keď bude upečená focaccia rozvoniavať v kuchyni, to si budete musieť overiť sami.
Na predcesto
100 gpšeničná hladká múka
60 gvoda
1 gdroždie (čerstvé)
Na hlavné cesto
1 kspredcesto
350 gpšeničná hladká múka
1 PLnasekaný čerstvý rozmarín
4 gdroždie (čerstvé)
10 gsoľ
45 golivový olej na vymastenie
240 gvoda
1 ksčervená cibuľa
Na dokončenie
300 gmalé farebné paradajky
2 PLkapary
100 gčierne olivy
1 PLsušené oregano
olivový olej
Postup
Z múky, droždia a vody uhnetieme pevné predcesto. Vložíme ho do misy a dobre ju uzavrieme. Necháme približne 60 minút odležať pri izbovej teplote a potom uložíme najlepšie cez noc do chladničky. Cesto by malo zdvojnásobiť svoj objem.
Asi 60 minút pred prípravou hlavného cesta vyberieme predcesto z chladničky a necháme ho ohriať na izbovú teplotu. Všetky ingrediencie pridáme do misy a hnetieme do konzistencie pevného a pružného cesta. Vytvarujeme z neho bochník a necháme ho na teplom mieste kysnúť prikrytý asi 60 až 90 minút.
Pekáč s rozmermi 25x35 cm potrieme trochou olivového oleja. Cesto vyklopíme do formy, vyrovnáme a vtlačíme do neho zvyšný olej. Prikryjeme kuchynskou utierkou a necháme opäť kysnúť na teplom mieste asi 30 minút.
Rúru predhrejeme na 200 °C. Na cesto rozložíme pokrájané paradajky, cibuľu, kapary a olivy a ľahko ich pritlačíme. Focacciu posypeme oreganom a pokvapkáme trochou olivového oleja. Pečieme v predhriatej rúre približne 30 minút. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre