Frittata s hubami

Frittata s hubami

Frittata s hubami sa dá podávať aj ako súčasť chalupárskych raňajok. Je to výdatné jedlo, ktoré nasýti celú rodinu a dodá energiu na dlhé hodiny. Vajíčka sú skvelou voľbou na raňajky, obsahujú dostatok vitamínov, minerálov, dobrého cholesterolu a bielkovín. Tento spôsob ich prípravy je chutný a jednoduchý.

Ingrediencie

  • 8 ksvajcia

  • 200 mlmlieko

  • soľ

  • čerstvo mleté farebné korenie

  • 1 štipkastrúhaný muškátový oriešok

  • 100 gzemiaky

  • 2 PLolivový olej

  • 1 kscibuľa

  • 1 strúčikcesnaku

  • 100 gčerstvé huby

  • 100 gčerstvý špenát

  • 100 gcherry paradajky

  • 200 gsyr mozzarella

Postup

  1. Vo veľkej mise rozmiešame vajcia. Potom k nim prilejeme mlieko, osolíme, okoreníme a dochutíme muškátovým orieškom. Zemiaky olúpeme a nakrájame na plátky. Uvaríme ich v osolenej vode do mäkka, asi 8 minút.

  2. Vo väčšej panvici rozohrejeme olej a necháme na ňom zosklovatieť na jemno nakrájanú cibuľu. Potom pridáme na jemno nakrájaný cesnak, zemiaky, očistené huby, špenát, cherry paradajky a všetko krátko spoločne orestujeme.

  3. Nakoniec do panvice zalejeme vaječnú zmes. Posypeme ju mozzarellou nakrájanou na kúsky a varíme asi 3 minúty. Panvicu vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri 190 °C asi 10 minút. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Raňajky
Večera
Bezmäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.