Frittata s hubami
Frittata s hubami sa dá podávať aj ako súčasť chalupárskych raňajok. Je to výdatné jedlo, ktoré nasýti celú rodinu a dodá energiu na dlhé hodiny. Vajíčka sú skvelou voľbou na raňajky, obsahujú dostatok vitamínov, minerálov, dobrého cholesterolu a bielkovín. Tento spôsob ich prípravy je chutný a jednoduchý.
Ingrediencie
8 ksvajcia
200 mlmlieko
soľ
čerstvo mleté farebné korenie
1 štipkastrúhaný muškátový oriešok
100 gzemiaky
2 PLolivový olej
1 kscibuľa
1 strúčikcesnaku
100 gčerstvé huby
100 gčerstvý špenát
100 gcherry paradajky
200 gsyr mozzarella
Postup
Vo veľkej mise rozmiešame vajcia. Potom k nim prilejeme mlieko, osolíme, okoreníme a dochutíme muškátovým orieškom. Zemiaky olúpeme a nakrájame na plátky. Uvaríme ich v osolenej vode do mäkka, asi 8 minút.
Vo väčšej panvici rozohrejeme olej a necháme na ňom zosklovatieť na jemno nakrájanú cibuľu. Potom pridáme na jemno nakrájaný cesnak, zemiaky, očistené huby, špenát, cherry paradajky a všetko krátko spoločne orestujeme.
Nakoniec do panvice zalejeme vaječnú zmes. Posypeme ju mozzarellou nakrájanou na kúsky a varíme asi 3 minúty. Panvicu vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri 190 °C asi 10 minút. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre