Gin tonic cheesecake
Pri pohľade na gin tonic cheesecake si poviete, že čo môže byť zaujímavé na týchto dvoch vrstvách dezertu? Predovšetkým je to jeho chuť a zároveň aj krémová konzistencia. Doslova sa vám rozplynie na jazyku. Chceli by ste ochutnať?
Na sušienkový korpus
250 gčokoládové maslové sušienky
4 PLmlieko
100 gmaslo
Na smotanovú náplň
15 gplátková želatína
1 plechovkanápoj gin tonic
150 gpráškový cukor
600 gsmotanový čerstvý syr
300 gkyslá smotana
1 balenievanilkový cukor
2 PLlimetková šťava
50 mlgin
1 kscitrón na ozdobenie
granátové jablko na ozdobenie
snehové pusinky na ozdobenie
Postup
Sušienky podrvíme a zmiešame s mliekom. Necháme asi 10 minút mäknúť. Pridáme rozpustené maslo a vypracujeme pevnú hmotu, ktorú natlačíme na dno štvorcovej formy s rozmermi 24x24 cm. Vložíme do chladničky a necháme stuhnúť.
Želatínu namočíme do studenej vody a necháme napučať. Gin tonic nalejeme do hnrca a pridáme cukor, zvaríme ho na hustý sirup.
V sirupe rozpustíme plátky želatíny. Syr zmiešame s kyslou smotanou, vanilkovým cukrom, limetkovou šťavou a ginom. Nakoniec vmiešame sirup so želatínou.
Plnku nalejeme do formy s nepečeným korpusom. Vložíme do chladničky stuhnúť. Po stuhnutí vyberieme z formy, povrch ozdobíme nakrájaným citrónom, granátovým jablkom a drvenými pusinkami. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre