Gin tonic cheesecake

Gin tonic cheesecake

Pri pohľade na gin tonic cheesecake si poviete, že čo môže byť zaujímavé na týchto dvoch vrstvách dezertu? Predovšetkým je to jeho chuť a zároveň aj krémová konzistencia. Doslova sa vám rozplynie na jazyku. Chceli by ste ochutnať?

Na sušienkový korpus

  • 250 gčokoládové maslové sušienky

  • 4 PLmlieko

  • 100 gmaslo

Na smotanovú náplň

  • 15 gplátková želatína

  • 1 plechovkanápoj gin tonic

  • 150 gpráškový cukor

  • 600 gsmotanový čerstvý syr

  • 300 gkyslá smotana

  • 1 balenievanilkový cukor

  • 2 PLlimetková šťava

  • 50 mlgin

  • 1 kscitrón na ozdobenie

  • granátové jablko na ozdobenie

  • snehové pusinky na ozdobenie

Postup

  1. Sušienky podrvíme a zmiešame s mliekom. Necháme asi 10 minút mäknúť. Pridáme rozpustené maslo a vypracujeme pevnú hmotu, ktorú natlačíme na dno štvorcovej formy s rozmermi 24x24 cm. Vložíme do chladničky a necháme stuhnúť.

  2. Želatínu namočíme do studenej vody a necháme napučať. Gin tonic nalejeme do hnrca a pridáme cukor, zvaríme ho na hustý sirup.

  3. V sirupe rozpustíme plátky želatíny. Syr zmiešame s kyslou smotanou, vanilkovým cukrom, limetkovou šťavou a ginom. Nakoniec vmiešame sirup so želatínou.

  4. Plnku nalejeme do formy s nepečeným korpusom. Vložíme do chladničky stuhnúť. Po stuhnutí vyberieme z formy, povrch ozdobíme nakrájaným citrónom, granátovým jablkom a drvenými pusinkami. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Chuťovky
Tip redakcie
Zákusky
Dezerty
Koláče
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.