Gnocchi so zeleninou z jedného plechu
O niektorých jedlách sa dá už na pohľad povedať, z ktorej krajiny pochádzajú. Gnocchi so zeleninou z jedného plechu sú taliansky jednoduché a neodolateľné. Pretože aj z mála surovín, ale veľa zeleniny, dokážu v tejto krajine vyčarovať kombinácie, ktoré miluje celý svet. Ochutnajte aj vy.
Ingrediencie
500 gzemiakové gnocchi
soľ
3 PLolivový olej
1 PLtalianske korenie na bruschettu
4 plátkyslanina
3 strúčikycesnaku
1 ksčervená cibuľa
1/2 kscuketa
200 gcherry paradajky na polovice
1 kssyr mozzarella
30 gparmezán
čerstvá bazalka na ozdobenie
Postup
Gnocchi uvaríme podľa návodu na obale v osolenej vode, ale varíme o minútu kratšie. Precedíme ich a ihneď zmiešame s olejom a korením.
Pridáme nakrájané plátky slaniny, cesnaku, cibuľu nakrájanú na tenké mesiačiky, cuketu nakrájanú na polkolieska a cherry paradajky podľa veľkosti pokrájané na polovice.
Všetko premiešame a dáme na plech. Poukladáme natrhanú mozzarellu a posypeme parmezánom. Pečieme pri 220 °C asi 10 minút.
Pred servírovaním posypeme lístkami bazalky. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre