Gnocchi so zeleninou z jedného plechu

Gnocchi so zeleninou z jedného plechu

O niektorých jedlách sa dá už na pohľad povedať, z ktorej krajiny pochádzajú. Gnocchi so zeleninou z jedného plechu sú taliansky jednoduché a neodolateľné. Pretože aj z mála surovín, ale veľa zeleniny, dokážu v tejto krajine vyčarovať kombinácie, ktoré miluje celý svet. Ochutnajte aj vy.

Ingrediencie

  • 500 gzemiakové gnocchi

  • soľ

  • 3 PLolivový olej

  • 1 PLtalianske korenie na bruschettu

  • 4 plátkyslanina

  • 3 strúčikycesnaku

  • 1 ksčervená cibuľa

  • 1/2 kscuketa

  • 200 gcherry paradajky na polovice

  • 1 kssyr mozzarella

  • 30 gparmezán

  • čerstvá bazalka na ozdobenie

Postup

  1. Gnocchi uvaríme podľa návodu na obale v osolenej vode, ale varíme o minútu kratšie. Precedíme ich a ihneď zmiešame s olejom a korením.

  2. Pridáme nakrájané plátky slaniny, cesnaku, cibuľu nakrájanú na tenké mesiačiky, cuketu nakrájanú na polkolieska a cherry paradajky podľa veľkosti pokrájané na polovice.

  3. Všetko premiešame a dáme na plech. Poukladáme natrhanú mozzarellu a posypeme parmezánom. Pečieme pri 220 °C asi 10 minút.

  4. Pred servírovaním posypeme lístkami bazalky. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Večera
Tip redakcie
Taliansko
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.