Gratinovaný karfiol s údeným mäsom

Gratinovaný karfiol s údeným mäsom

Vynikajúci gratinovaný karfiol s údeným mäsom vám zachutí na obed alebo na večeru. Je to celkom rýchle a najmä nenáročné jedlo, ktoré sa stane vaším rodinným klenotom. Najmä chuť omáčky a roztopeného syra pridáva tomuto jedlu extra body. Jednoducho toto jedlo si zamilujete okamžite.

Ingrediencie

  • 1 kskarfiol

  • soľ

  • 200 gúdené mäso

  • 50 gmaslo

  • 2 PLhladká múka

  • 400 mlmlieko

  • 120 gmrazený hrášok

  • 100 gsyr niva

  • 1 štipkamuškátový oriešok

  • čerstvý tymián

Postup

  1. Karfiol rozoberieme na ružičky a povaríme v osolenej vode do polomäkka. Preložíme ich do zapekacej misky a posypeme kúskami údeného mäsa. Z masla a múky upražíme svetlú zásmažku, ktorú postupne zalievame mliekom a dôkladne rozmiešame dohladka. Bešamelovú omáčku udržujeme za občasného miešania stále v teple.

  2. Do zapekacej misky pridáme hrášok, nastrúhanú nivu, osolíme, okoreníme muškátovým orieškom a pridáme tymiánové lístky. Karfiol s údeným mäsom zalejeme bešamelovou omáčkou a vložíme do rúry vyhriatej na 200°C a zapekáme. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Večera
Mäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.