Gratinovaný karfiol s údeným mäsom
Vynikajúci gratinovaný karfiol s údeným mäsom vám zachutí na obed alebo na večeru. Je to celkom rýchle a najmä nenáročné jedlo, ktoré sa stane vaším rodinným klenotom. Najmä chuť omáčky a roztopeného syra pridáva tomuto jedlu extra body. Jednoducho toto jedlo si zamilujete okamžite.
Ingrediencie
1 kskarfiol
soľ
200 gúdené mäso
50 gmaslo
2 PLhladká múka
400 mlmlieko
120 gmrazený hrášok
100 gsyr niva
1 štipkamuškátový oriešok
čerstvý tymián
Postup
Karfiol rozoberieme na ružičky a povaríme v osolenej vode do polomäkka. Preložíme ich do zapekacej misky a posypeme kúskami údeného mäsa. Z masla a múky upražíme svetlú zásmažku, ktorú postupne zalievame mliekom a dôkladne rozmiešame dohladka. Bešamelovú omáčku udržujeme za občasného miešania stále v teple.
Do zapekacej misky pridáme hrášok, nastrúhanú nivu, osolíme, okoreníme muškátovým orieškom a pridáme tymiánové lístky. Karfiol s údeným mäsom zalejeme bešamelovou omáčkou a vložíme do rúry vyhriatej na 200°C a zapekáme. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre