Grécky šalát s marinovanou cibuľou
Kto by nepoznal grécky šalát? Paradajky, uhorky, olivy, cibuľa a syr feta sú základ, ktorý sa dá dopĺňať a obmieňať snáď donekonečna. Stavte na kvalitné a výrazne chuťové suroviny a pripravíte si tú najlepšiu verziu, akú len môžete. Na záver ešte posypte oreganom a polejte olivovým olejom.
Ingrediencie
100 mlčervený vínny ocot
60 gcukor
1/2 ČLsoľ
4 ksčervená cibuľa
1 ksšalátová uhorka
1 ksčervená paprika
1 ksžltá paprika
250 gcherry paradajky
200 gsyr feta
80 golivy kalamata
80 gzelené olivy
150 mlolivový olej
1 PLgrécke korenie na šalát
pita chlieb k servírovaniu
Postup
V kastróliku zvaríme ocot s cukrom, soľou, pridáme na tenké kolieska nakrájanú cibuľu a premiešame, necháme vychladnúť.
Uhorku nakrájame na kocky, papriky na rovnaké kúsky a paradajky prepolíme.
Fetu nakrájame na kocky. Vo veľkej mise zmiešame zeleninu s olivami, fetou a posypeme korením.
Všetko polejeme olivovým olejom a pred servírovaním pridáme kolieska marinovanej cibule. Podávame s pita chlebom. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre