Grécky šalát s marinovanou cibuľou

Grécky šalát s marinovanou cibuľou

Kto by nepoznal grécky šalát? Paradajky, uhorky, olivy, cibuľa a syr feta sú základ, ktorý sa dá dopĺňať a obmieňať snáď donekonečna. Stavte na kvalitné a výrazne chuťové suroviny a pripravíte si tú najlepšiu verziu, akú len môžete. Na záver ešte posypte oreganom a polejte olivovým olejom.

Ingrediencie

  • 100 mlčervený vínny ocot

  • 60 gcukor

  • 1/2 ČLsoľ

  • 4 ksčervená cibuľa

  • 1 ksšalátová uhorka

  • 1 ksčervená paprika

  • 1 ksžltá paprika

  • 250 gcherry paradajky

  • 200 gsyr feta

  • 80 golivy kalamata

  • 80 gzelené olivy

  • 150 mlolivový olej

  • 1 PLgrécke korenie na šalát

  • pita chlieb k servírovaniu

Postup

  1. V kastróliku zvaríme ocot s cukrom, soľou, pridáme na tenké kolieska nakrájanú cibuľu a premiešame, necháme vychladnúť.

  2. Uhorku nakrájame na kocky, papriky na rovnaké kúsky a paradajky prepolíme.

  3. Fetu nakrájame na kocky. Vo veľkej mise zmiešame zeleninu s olivami, fetou a posypeme korením.

  4. Všetko polejeme olivovým olejom a pred servírovaním pridáme kolieska marinovanej cibule. Podávame s pita chlebom. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Šaláty
Prílohy
Večera
Bezmäsité jedlá
Grécko
leto

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.