Grilovaná bravčová panenka v zelenom čaji
Grilovaná bravčová panenka v zelenom čaji je pochúťka, ktorú musíte vyskúšať. Lahodné a šťavnaté mäso je ochutené marinádou s čajovými lístkami. Držte sa nášho postupu a môžete servírovať takú dobrotu, akú ste zatiaľ nejedli. Toto jedlo môže byť zlatým klincom sviatočného obeda.
Ingrediencie
800 gbravčová panenka
soľ podľa chuti
mleté čierne korenie podľa chuti
1 PLjablčný ocot
2 PLolivový olej
3 PLzelený čaj (sušené lístky)
1 ksmenší zeler
3 ksväčšia mrkva
2 kspetržlen
2 PLrastlinný olej
2 kskukurica
30 gmaslo
Postup
Panenku očistíme, osolíme, okoreníme, pokvapkáme octom a nakoniec potrieme olejom zmiešaným s čajovými lístkami. Mäso potom necháme marinovať v chlade aspoň 120 minút.
Zeler, mrkvu a petržlen očistíme, nakrájame na rovnako veľké hranolky, zmiešame ich s 2 lyžicami oleja a tesne pred grilovaním ich osolíme a okoreníme.
Mäso potom grilujeme zo všetkých strán asi 8 minút, potom ho zabalíme do alobalu na 10 minút a necháme ho odložené v teple dôjsť.
Kukuricu spoločne so zeleninovými hranolkami opečieme na grile, kukuricu potrieme maslom a podávame ju s mäsom nakrájaným na plátky. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre