Grilovaná bravčová panenka v zelenom čaji

Grilovaná bravčová panenka v zelenom čaji

Grilovaná bravčová panenka v zelenom čaji je pochúťka, ktorú musíte vyskúšať. Lahodné a šťavnaté mäso je ochutené marinádou s čajovými lístkami. Držte sa nášho postupu a môžete servírovať takú dobrotu, akú ste zatiaľ nejedli. Toto jedlo môže byť zlatým klincom sviatočného obeda.

Ingrediencie

  • 800 gbravčová panenka

  • soľ podľa chuti

  • mleté čierne korenie podľa chuti

  • 1 PLjablčný ocot

  • 2 PLolivový olej

  • 3 PLzelený čaj (sušené lístky)

  • 1 ksmenší zeler

  • 3 ksväčšia mrkva

  • 2 kspetržlen

  • 2 PLrastlinný olej

  • 2 kskukurica

  • 30 gmaslo

Postup

  1. Panenku očistíme, osolíme, okoreníme, pokvapkáme octom a nakoniec potrieme olejom zmiešaným s čajovými lístkami. Mäso potom necháme marinovať v chlade aspoň 120 minút.

  2. Zeler, mrkvu a petržlen očistíme, nakrájame na rovnako veľké hranolky, zmiešame ich s 2 lyžicami oleja a tesne pred grilovaním ich osolíme a okoreníme.

  3. Mäso potom grilujeme zo všetkých strán asi 8 minút, potom ho zabalíme do alobalu na 10 minút a necháme ho odložené v teple dôjsť.

  4. Kukuricu spoločne so zeleninovými hranolkami opečieme na grile, kukuricu potrieme maslom a podávame ju s mäsom nakrájaným na plátky. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Mäsité jedlá
Grilovačka
leto

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.