Grilovaná krkovička v marináde s colou
Ak sa radi predvediete počas grilovacej sezóny vždy novým receptom, grilovaná krkovička v marináde s colou bude pre vás hračkou. Tento recept je naozaj jednoduchý. Stačí si vymiešať marinádu, mäso nechať 2 hodiny odpočívať a potom si už užívať vôňu a chuť opečeného mäska.
Na marinádu
1 kscibuľa
2 strúčikycesnaku
100 gmaslo
150 gkečup
3 PLplnotučná horčica
70 mlbiely vínny ocot
chilli vločky podľa chuti
1 PLsójová omáčka
1 PLmletá paprika
300 mlcola
soľ
mleté čierne korenie
Na prípravu mäsa
slnečnicový olej
500 gbravčová krkovica
Postup
Pripravíme si marinádu tak, že cibuľu nakrájame na jemno a orestujeme ju na masle spolu s prelisovaným cesnakom do zlatista. Odložíme zo sporáka a primiešame kečup, horčicu, ocot, chilli, sójovú omáčku, mletú papriku a colu. Všetko premiešame, osolíme a okoreníme.
Mäso naložíme minimálne na 2 hodiny do marinády a necháme odležať. Potom ho vyberieme z marinády a podľa potreby potrieme olejom. Grilujeme na rozpálenom grile z oboch strán asi 8 minút.
Pri podávaní plátky podľa chuti osolíme, okoreníme a podávame napríklad s grilovanou zeleninou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre