Grilovaná krkovička v marináde s colou

Grilovaná krkovička v marináde s colou

Ak sa radi predvediete počas grilovacej sezóny vždy novým receptom, grilovaná krkovička v marináde s colou bude pre vás hračkou. Tento recept je naozaj jednoduchý. Stačí si vymiešať marinádu, mäso nechať 2 hodiny odpočívať a potom si už užívať vôňu a chuť opečeného mäska.

Na marinádu

  • 1 kscibuľa

  • 2 strúčikycesnaku

  • 100 gmaslo

  • 150 gkečup

  • 3 PLplnotučná horčica

  • 70 mlbiely vínny ocot

  • chilli vločky podľa chuti

  • 1 PLsójová omáčka

  • 1 PLmletá paprika

  • 300 mlcola

  • soľ

  • mleté čierne korenie

Na prípravu mäsa

  • slnečnicový olej

  • 500 gbravčová krkovica

Postup

  1. Pripravíme si marinádu tak, že cibuľu nakrájame na jemno a orestujeme ju na masle spolu s prelisovaným cesnakom do zlatista. Odložíme zo sporáka a primiešame kečup, horčicu, ocot, chilli, sójovú omáčku, mletú papriku a colu. Všetko premiešame, osolíme a okoreníme.

  2. Mäso naložíme minimálne na 2 hodiny do marinády a necháme odležať. Potom ho vyberieme z marinády a podľa potreby potrieme olejom. Grilujeme na rozpálenom grile z oboch strán asi 8 minút.

  3. Pri podávaní plátky podľa chuti osolíme, okoreníme a podávame napríklad s grilovanou zeleninou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Mäsité jedlá
Grilovačka
leto

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.