Grilované avokádo s paradajkami a mangovou omáčkou

Grilované avokádo s paradajkami a mangovou omáčkou

Exotické chute sa k letným dňom hodia. Ak si radi vychutnávate dobroty napríklad s mangom, limetkami či avokádom, máme pre vás tip na grilované avokádo s paradajkami a mangovou omáčkou. Toto jedlo môžete servírovať ako predjedlo alebo prílohu k iným grilovaným špecialitám. Je svieže a naladí chuťové bunky na ostatné pochúťky.

Ingrediencie

  • 1 ksmango

  • 2 ČLdijonska horčica

  • 4 PLsweet chilli omáčka

  • 3 vetvičkyčerstvá petržlenová vňať

  • 1 kslimetková šťava z 1 limetky

  • 4 ksparadajka

  • 1 ksčervená cibuľa

  • 2 ksjarná cibuľka

  • soľ podľa chuti

  • mleté čierne korenie podľa chuti

  • 1 PLolivový olej

  • 4 ksavokádo

Postup

  1. Mango očistíme, vyberieme kôstku a dužinu nakrájame na kocky. Pridáme k nej dijonskú horčicu, sweet chilli omáčku, petržlenovú vňať, šťavu z limetky a všetko rozmixujeme do hladka.

  2. Umyté paradajky nakrájame na drobné kúsky, olúpanú cibuľku a jarnú cibuľku nakrájame na drobno a zmiešame s paradajkami.

  3. Paradajkovú zmes osolíme, okoreníme a pokvapkáme olivovým olejom. Zľahka spoločne premiešame. Avokádo prepolíme, vyberieme kôstku.

  4. Polovice avokáda opekáme na rozpálenom grile z reznej strany asi 3 minúty. Potom avokáda naplníme pripravenou paradajkovou salsou a mangovou omáčkou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Prílohy
Bezmäsité jedlá
Grilovačka
leto

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.