Grilované avokádo s paradajkami a mangovou omáčkou
Exotické chute sa k letným dňom hodia. Ak si radi vychutnávate dobroty napríklad s mangom, limetkami či avokádom, máme pre vás tip na grilované avokádo s paradajkami a mangovou omáčkou. Toto jedlo môžete servírovať ako predjedlo alebo prílohu k iným grilovaným špecialitám. Je svieže a naladí chuťové bunky na ostatné pochúťky.
Ingrediencie
1 ksmango
2 ČLdijonska horčica
4 PLsweet chilli omáčka
3 vetvičkyčerstvá petržlenová vňať
1 kslimetková šťava z 1 limetky
4 ksparadajka
1 ksčervená cibuľa
2 ksjarná cibuľka
soľ podľa chuti
mleté čierne korenie podľa chuti
1 PLolivový olej
4 ksavokádo
Postup
Mango očistíme, vyberieme kôstku a dužinu nakrájame na kocky. Pridáme k nej dijonskú horčicu, sweet chilli omáčku, petržlenovú vňať, šťavu z limetky a všetko rozmixujeme do hladka.
Umyté paradajky nakrájame na drobné kúsky, olúpanú cibuľku a jarnú cibuľku nakrájame na drobno a zmiešame s paradajkami.
Paradajkovú zmes osolíme, okoreníme a pokvapkáme olivovým olejom. Zľahka spoločne premiešame. Avokádo prepolíme, vyberieme kôstku.
Polovice avokáda opekáme na rozpálenom grile z reznej strany asi 3 minúty. Potom avokáda naplníme pripravenou paradajkovou salsou a mangovou omáčkou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre