Grilované bravčové steaky s kukuričným šalátom

Grilované bravčové steaky s kukuričným šalátom

Grilované bravčové steaky v marináde sa perfektne kombinujú s kukuričným šalátom. Ak použijete kukuričné klasy, na prípravu šalátu budete grilovať aj tie a ak použijete mrazenú kukuricu, stačí ju povariť a precediť. Tak či tak, výsledok je veľmi chutný a určite s nim budete spokojní.

Ingrediencie

  • 1 ksčervená paprika

  • 2 ksfeferónka

  • 1 ksšalotka

  • 1 zväzokčerstvý koriander

  • 500 gmrazená kukurica alebo kukuričné klasy

  • 2 PLolivový olej

  • 1 kslimetka

  • 1 PLtabasco omáčka

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 4 plátkybravčová krkovica

  • 2 strúčikycesnaku

  • 1/2 ČLchilli vločky

  • 1 PLcitrónová šťava

  • 2 PLrastlinný olej

Postup

  1. Papriku a feferónky očistíme, nakrájame na drobné kocky. Šalotku olúpeme a nasekáme nadrobno. Koriander nasekáme nadrobno. Mrazenú kukuricu prepláchneme vodou a precedíme. Pokým používame klasy, krátko ich povaríme v osolenej vode, ogrilujeme zo všetkých strán do zlatista a okrájame.

  2. Zmiešame v mise, dochutíme olivovým olejom, šťavou z limetky, tabascom, soľou a korením. Zakryjeme a necháme odležať.

  3. Mäso osolíme a okoreníme, necháme marinovať aspoň hodinu v zmesi nastrúhaného cesnaku, chilli vločiek, citrónovej šťavy a oleja.

  4. Marinované steaky kuchynskou utierkou zbavíme prebytočnej marinády a grilujeme na nahriatom grile na priamom ohni z oboch strán asi 4 minúty. Potom mäso presunieme na nepriamy oheň a dopečieme ešte asi 5 minút. Hotové steaky necháme krátko odležať a podávame s kukuričným šalátom. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Šaláty
Mäsité jedlá
Grilovačka
leto

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.