Grilované bravčové steaky s kukuričným šalátom
Grilované bravčové steaky v marináde sa perfektne kombinujú s kukuričným šalátom. Ak použijete kukuričné klasy, na prípravu šalátu budete grilovať aj tie a ak použijete mrazenú kukuricu, stačí ju povariť a precediť. Tak či tak, výsledok je veľmi chutný a určite s nim budete spokojní.
Ingrediencie
1 ksčervená paprika
2 ksfeferónka
1 ksšalotka
1 zväzokčerstvý koriander
500 gmrazená kukurica alebo kukuričné klasy
2 PLolivový olej
1 kslimetka
1 PLtabasco omáčka
soľ
mleté čierne korenie
4 plátkybravčová krkovica
2 strúčikycesnaku
1/2 ČLchilli vločky
1 PLcitrónová šťava
2 PLrastlinný olej
Postup
Papriku a feferónky očistíme, nakrájame na drobné kocky. Šalotku olúpeme a nasekáme nadrobno. Koriander nasekáme nadrobno. Mrazenú kukuricu prepláchneme vodou a precedíme. Pokým používame klasy, krátko ich povaríme v osolenej vode, ogrilujeme zo všetkých strán do zlatista a okrájame.
Zmiešame v mise, dochutíme olivovým olejom, šťavou z limetky, tabascom, soľou a korením. Zakryjeme a necháme odležať.
Mäso osolíme a okoreníme, necháme marinovať aspoň hodinu v zmesi nastrúhaného cesnaku, chilli vločiek, citrónovej šťavy a oleja.
Marinované steaky kuchynskou utierkou zbavíme prebytočnej marinády a grilujeme na nahriatom grile na priamom ohni z oboch strán asi 4 minúty. Potom mäso presunieme na nepriamy oheň a dopečieme ešte asi 5 minút. Hotové steaky necháme krátko odležať a podávame s kukuričným šalátom. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre