Grilované kuracie krídla s chrenovou majonézou

Grilované kuracie krídla s chrenovou majonézou

Grilované kuracie krídelká potešia skoro každého. Pripravte ich podľa nášho receptu a podávajte s opečenou a chrumkavou bagetou. Určite nevynechajte chrenovú majonézu, tabasco jej dodá extra dávku pikantnosti. Kto má rád pálivé chute, pridá si ešte viac.

Ingrediencie

  • 600 gkuracie krídla

  • 2 PLrastlinný olej

  • 150 mlchilli omáčka

  • 1 kslimetka

  • 2 strúčikycesnaku

  • 1 kscibuľa

  • čerstvý tymián

  • 1 PLmletá paprika

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 200 mlmajonéza

  • 2 PLcitrónová šťava

  • 1 PLdijonska horčica

  • 1 kschren

  • čerstvá pažítka

  • tabasco omáčka

  • 1 ksbageta

  • olivový olej

  • nasekaná čerstvá petržlenová vňať

  • chilli papričky k servírovaniu

  • limetka k servírovaniu

Postup

  1. Krídla očistíme a ponoríme do horúcej vody asi na 10 minút. Potom vyberieme, necháme odkvapkať a osušíme.

  2. V mise zmiešame olej, chilli omáčku, limetkovú šťavu, najemno nasekaný cesnak s cibuľou, tymián, papriku, soľ a korenie. Vzniknutú marinádu premiešame s krídlami a necháme marinovať do druhého dňa v chlade.

  3. Krídla ugrilujeme zo všetkých strán na rozpálenom grile, potierame marinádou.

  4. Majonézu zmiešame s citrónovou šťavou, horčicou a nastrúhaným chrenom. Pridáme aj nasekanú pažítku a tabasco. Bagetu prekrojíme a opečieme na grile. Potrieme ju olejom zmiešaným s petržlenovou vňaťou. Hotové krídelká podávame s bagetou, majonézou, nasekanou chilli papričkou a limetkou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Grilovačka
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.