Grilované kuracie krídelká potešia skoro každého. Pripravte ich podľa nášho receptu a podávajte s opečenou a chrumkavou bagetou. Určite nevynechajte chrenovú majonézu, tabasco jej dodá extra dávku pikantnosti. Kto má rád pálivé chute, pridá si ešte viac.
600 gkuracie krídla
2 PLrastlinný olej
150 mlchilli omáčka
1 kslimetka
2 strúčikycesnaku
1 kscibuľa
čerstvý tymián
1 PLmletá paprika
soľ
mleté čierne korenie
200 mlmajonéza
2 PLcitrónová šťava
1 PLdijonska horčica
1 kschren
čerstvá pažítka
tabasco omáčka
1 ksbageta
olivový olej
nasekaná čerstvá petržlenová vňať
chilli papričky k servírovaniu
limetka k servírovaniu
Krídla očistíme a ponoríme do horúcej vody asi na 10 minút. Potom vyberieme, necháme odkvapkať a osušíme.
V mise zmiešame olej, chilli omáčku, limetkovú šťavu, najemno nasekaný cesnak s cibuľou, tymián, papriku, soľ a korenie. Vzniknutú marinádu premiešame s krídlami a necháme marinovať do druhého dňa v chlade.
Krídla ugrilujeme zo všetkých strán na rozpálenom grile, potierame marinádou.
Majonézu zmiešame s citrónovou šťavou, horčicou a nastrúhaným chrenom. Pridáme aj nasekanú pažítku a tabasco. Bagetu prekrojíme a opečieme na grile. Potrieme ju olejom zmiešaným s petržlenovou vňaťou. Hotové krídelká podávame s bagetou, majonézou, nasekanou chilli papričkou a limetkou. Dobrú chuť!
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre
© Copyright 2025 - Varíme spolu
Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.