Grilovaný krevetový špíz s pikantným šalátom a ananásom
Vôňa grilovania patrí k letným dňom a večerom. Pripravte si grilovaný krevetový špíz s pikantným šalátom a ananásom. V marináde sa ukrýva toľko byliniek a korenín, že jej vôňa udrie do nosa okamžite. Šalát je plný rôznych druhov zeleniny a prekvapivo aj ananásu, ktorý mu dodá iný druh sviežosti. Hoci je pikantný, nebude vás príliš páliť, teda ak to nepreženiete s feferónkami.
Na krevetový špíz
4 PLolivový olej
1 PLcitrónová šťava
2 PLčerstvá mäta
3 PLčerstvá petržlenová vňať
4 strúčikycesnaku
soľ
čerstvo mleté čierne korenie
1 štipkakajenské korenie
400 gveľké nelúpané krevety
Na pikantný šalát
200 gčínska kapusta
2 ksmrkva
3 ksstonky stonkového zeleru
2 ksjemne pikantné feferónky
125 gbaby špenát
100 ghrachové struky
250 gprecedený konzervovaný ananás (šťavu použijeme na zálievku)
1/4 hrnčekextra panenský olivový olej
soľ
Postup
V mise zmiešame olej, citrónovú šťavu, najemno nasekané bylinky a nakrájaný cesnak s korením. Krevety očistíme od tvrdej kôry a premiešame ich s väčšinou marinády. Necháme ich v chladničke 30 až 60 minút marinovať.
Kapustu nakrájame na rezančeky a mrkvu škrabkou na tenké pásiky. Zeler nakrájame na kúsky a feferónky nasekáme nadrobno. V mise zmiešame špenát, struky a nakrájanú zeleninu s kúskami ananásu.
Pripravené krevety napichneme na špajdle. Špízy vložíme na rozpálený gril a opekáme ich 2 až 3 minúty z každej strany doružova.
V menšej miske zmiešame šťavu z ananásu s olejom. Zálievku dochutíme soľou s korením a premiešame ich so zeleninou. Pred podávaním krevety potrieme zvyšnou marinádou a servírujeme ich so šalátom. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre