Grilovaný krevetový špíz s pikantným šalátom a ananásom

Grilovaný krevetový špíz s pikantným šalátom a ananásom

Vôňa grilovania patrí k letným dňom a večerom. Pripravte si grilovaný krevetový špíz s pikantným šalátom a ananásom. V marináde sa ukrýva toľko byliniek a korenín, že jej vôňa udrie do nosa okamžite. Šalát je plný rôznych druhov zeleniny a prekvapivo aj ananásu, ktorý mu dodá iný druh sviežosti. Hoci je pikantný, nebude vás príliš páliť, teda ak to nepreženiete s feferónkami.

Na krevetový špíz

  • 4 PLolivový olej

  • 1 PLcitrónová šťava

  • 2 PLčerstvá mäta

  • 3 PLčerstvá petržlenová vňať

  • 4 strúčikycesnaku

  • soľ

  • čerstvo mleté čierne korenie

  • 1 štipkakajenské korenie

  • 400 gveľké nelúpané krevety

Na pikantný šalát

  • 200 gčínska kapusta

  • 2 ksmrkva

  • 3 ksstonky stonkového zeleru

  • 2 ksjemne pikantné feferónky

  • 125 gbaby špenát

  • 100 ghrachové struky

  • 250 gprecedený konzervovaný ananás (šťavu použijeme na zálievku)

  • 1/4 hrnčekextra panenský olivový olej

  • soľ

Postup

  1. V mise zmiešame olej, citrónovú šťavu, najemno nasekané bylinky a nakrájaný cesnak s korením. Krevety očistíme od tvrdej kôry a premiešame ich s väčšinou marinády. Necháme ich v chladničke 30 až 60 minút marinovať.

  2. Kapustu nakrájame na rezančeky a mrkvu škrabkou na tenké pásiky. Zeler nakrájame na kúsky a feferónky nasekáme nadrobno. V mise zmiešame špenát, struky a nakrájanú zeleninu s kúskami ananásu.

  3. Pripravené krevety napichneme na špajdle. Špízy vložíme na rozpálený gril a opekáme ich 2 až 3 minúty z každej strany doružova.

  4. V menšej miske zmiešame šťavu z ananásu s olejom. Zálievku dochutíme soľou s korením a premiešame ich so zeleninou. Pred podávaním krevety potrieme zvyšnou marinádou a servírujeme ich so šalátom. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Šaláty
Večera
Mäsité jedlá
Grilovačka
leto

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.