Grilovaný losos s mangovou salsou
V horúcom letnom počasí ťažké jedlá ustupujú z taniera a super chutnou alternatívou môže byť aj grilovaný losos s mangovou salsou. Ak nemáte radi pikantné chute, feferónky môžete vynechať a nahradiť ich bežnou žltou paprikou. Prípadne, namiesto nich môžete primiešať trochu sušených chilli vločiek, ale iba s mierou.
Na grilovanie lososa
600 g(filety) čerstvý losos
soľ
olivový olej
250 gcherry paradajky
1 ksaž 2 ks feferónky podľa chuti
1 kszelená paprika
Na mangovú salsu
1 ksmango
1 ksčervená cibuľa
1 hrsťčerstvý koriander
1 kslimetka
pečivo k servírovaniu
Postup
Lososa osušíme a nakrájame na 4 kusy. Osolíme a potrieme olejom.
Potom ho grilujeme na rozpálenom grile dozlatista. Zvlášť ugrilujeme paradajky pokvapkané olejom.
Mango nakrájame na kocky a zmiešame ho v miske s nakrájanou feferónkou, kockami zelenej papriky, na pásiky nakrájanou cibuľou a nahrubo nakrájaným koriandrom. Všetko ochutíme limetkovou šťavou a osolíme.
Lososa podávame s mangovou salsou a grilovanými paradajkami, môžeme doplniť pečivom. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre