Grilovaný losos s mangovou salsou

Grilovaný losos s mangovou salsou

V horúcom letnom počasí ťažké jedlá ustupujú z taniera a super chutnou alternatívou môže byť aj grilovaný losos s mangovou salsou. Ak nemáte radi pikantné chute, feferónky môžete vynechať a nahradiť ich bežnou žltou paprikou. Prípadne, namiesto nich môžete primiešať trochu sušených chilli vločiek, ale iba s mierou.

Na grilovanie lososa

  • 600 g(filety) čerstvý losos

  • soľ

  • olivový olej

  • 250 gcherry paradajky

  • 1 ksaž 2 ks feferónky podľa chuti

  • 1 kszelená paprika

Na mangovú salsu

  • 1 ksmango

  • 1 ksčervená cibuľa

  • 1 hrsťčerstvý koriander

  • 1 kslimetka

  • pečivo k servírovaniu

Postup

  1. Lososa osušíme a nakrájame na 4 kusy. Osolíme a potrieme olejom.

  2. Potom ho grilujeme na rozpálenom grile dozlatista. Zvlášť ugrilujeme paradajky pokvapkané olejom.

  3. Mango nakrájame na kocky a zmiešame ho v miske s nakrájanou feferónkou, kockami zelenej papriky, na pásiky nakrájanou cibuľou a nahrubo nakrájaným koriandrom. Všetko ochutíme limetkovou šťavou a osolíme.

  4. Lososa podávame s mangovou salsou a grilovanými paradajkami, môžeme doplniť pečivom. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Večera
Ryby
Grilovačka
leto

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.