Guláš z hovädzieho mäsa
Ak si zoženiete to najjemnejšie mäso, guláš z hovädzieho mäsa bude chutiť doslova neprekonateľne. Aj preto vám odporúčame na kvalite nešetriť, pretože rozdiel pocítite ihneď.
Ingrediencie
100 mlolej
5 kscibuľa + cibuľa na ozdobenie
800 ggulášové hovädzie mäso (ideálne močing)
1 PLmletá červená sladká paprika
soľ
mleté čierne korenie
1 ČLmletá rasca
1 ksbobkový list
3 PLzápražka
2 strúčikycesnaku
1 PLsušená majoránka
Postup
Na rozpálenom oleji opečieme nadrobno nakrájanú cibuľu do hneda. Pridáme na kocky nakrájané mäso a opečieme do zlatista.
Mäso zasypeme paprikou, osolíme a okoreníme. Pridáme rascu s bobkovým listom a všetko do dvoch tretín zalejeme vodou. Dusíme do mäkka, podľa potreby podlievame.
Do guláša vmiešame hotovú zápražku a prevaríme ešte 10 minút. Nakoniec dochutíme soľou, korením, prelisovaným cesnakom a majoránkou.
Pri podávaní porcie ozdobíme cibuľou a doplníme napríklad čerstvým kváskovým chlebom. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre