Guláš z hovädzieho mäsa

Guláš z hovädzieho mäsa

Ak si zoženiete to najjemnejšie mäso, guláš z hovädzieho mäsa bude chutiť doslova neprekonateľne. Aj preto vám odporúčame na kvalite nešetriť, pretože rozdiel pocítite ihneď.

Ingrediencie

  • 100 mlolej

  • 5 kscibuľa + cibuľa na ozdobenie

  • 800 ggulášové hovädzie mäso (ideálne močing)

  • 1 PLmletá červená sladká paprika

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 1 ČLmletá rasca

  • 1 ksbobkový list

  • 3 PLzápražka

  • 2 strúčikycesnaku

  • 1 PLsušená majoránka

Postup

  1. Na rozpálenom oleji opečieme nadrobno nakrájanú cibuľu do hneda. Pridáme na kocky nakrájané mäso a opečieme do zlatista.

  2. Mäso zasypeme paprikou, osolíme a okoreníme. Pridáme rascu s bobkovým listom a všetko do dvoch tretín zalejeme vodou. Dusíme do mäkka, podľa potreby podlievame.

  3. Do guláša vmiešame hotovú zápražku a prevaríme ešte 10 minút. Nakoniec dochutíme soľou, korením, prelisovaným cesnakom a majoránkou.

  4. Pri podávaní porcie ozdobíme cibuľou a doplníme napríklad čerstvým kváskovým chlebom. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Polievky
Mäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.