Hamburger s grilovanými kuracími prsiami a šalátom coleslaw
Hľadáte recept na poctivý domáci hamburger, ktorý vás ohromí svojou chuťou? Pripravte si burger s grilovanými kuracími prsiami a šalátom coleslaw. Cesta k jeho dokonalosti začína chrumkavým mäsom a končí skvelou žemľou, nadýchanou vo vnútri a chrumkavou na povrchu.
Na hamburger
2 kskuracie prsia
2 PLolivový olej
1/4 šálkakórejská pikantná omáčka (napríklad Gochujang)
2 PLmed
1 ČLsezamový olej
Na šalát
200 gčervená kapusta
2 ksstredná mrkva
150 gbiely grécky jogurt
2 ČLhorčica
1 kscitrónová šťava z 1 citróna
Na dokončenie
1 ksavokádo
soľ podľa chuti
mleté čierne korenie podľa chuti
1/2 kscitrónová šťava z polovice citróna
50 gcherry paradajky
2 kshamburgerová žemľa
Postup
Kuracie prsia rozrežeme, zľahka naklepeme a potrieme olivovým olejom. Grilujeme približne 4 minúty z každej strany. V malej miske premiešame pálivú omáčku, med a sezamový olej. V posledných minútach potierame mäso pripravenou BBQ omáčkou.
Nakrájanú kapustu a nastrúhanú mrkvu zmiešame s jogurtom, horčicou a citrónovou šťavou, dobre premiešame.
Avokádo roztlačíme so soľou, korením a citrónovou šťavou. Vmiešame kúsky paradajok.
Na spodnú polovicu hamburgerovej žemle rozotrieme šalát coleslaw, pridáme kúsky hotového kuraťa, avokádo s paradajkami a prikryjeme hornou časťou žemle. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre