Hamburger s grilovanými kuracími prsiami a šalátom coleslaw

Hamburger s grilovanými kuracími prsiami a šalátom coleslaw

Hľadáte recept na poctivý domáci hamburger, ktorý vás ohromí svojou chuťou? Pripravte si burger s grilovanými kuracími prsiami a šalátom coleslaw. Cesta k jeho dokonalosti začína chrumkavým mäsom a končí skvelou žemľou, nadýchanou vo vnútri a chrumkavou na povrchu.

Na hamburger

  • 2 kskuracie prsia

  • 2 PLolivový olej

  • 1/4 šálkakórejská pikantná omáčka (napríklad Gochujang)

  • 2 PLmed

  • 1 ČLsezamový olej

Na šalát

  • 200 gčervená kapusta

  • 2 ksstredná mrkva

  • 150 gbiely grécky jogurt

  • 2 ČLhorčica

  • 1 kscitrónová šťava z 1 citróna

Na dokončenie

  • 1 ksavokádo

  • soľ podľa chuti

  • mleté čierne korenie podľa chuti

  • 1/2 kscitrónová šťava z polovice citróna

  • 50 gcherry paradajky

  • 2 kshamburgerová žemľa

Postup

  1. Kuracie prsia rozrežeme, zľahka naklepeme a potrieme olivovým olejom. Grilujeme približne 4 minúty z každej strany. V malej miske premiešame pálivú omáčku, med a sezamový olej. V posledných minútach potierame mäso pripravenou BBQ omáčkou.

  2. Nakrájanú kapustu a nastrúhanú mrkvu zmiešame s jogurtom, horčicou a citrónovou šťavou, dobre premiešame.

  3. Avokádo roztlačíme so soľou, korením a citrónovou šťavou. Vmiešame kúsky paradajok.

  4. Na spodnú polovicu hamburgerovej žemle rozotrieme šalát coleslaw, pridáme kúsky hotového kuraťa, avokádo s paradajkami a prikryjeme hornou časťou žemle. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Večera
Šaláty
Mäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.