Hermelín zapečený v slanine
Možno si vravíte, že vás hermelín zapečený v slanine predsa nemá už čím prekvapiť. A čo keď vám povieme, že na jeho prípravu budete potrebovať aj ovocie? Ak chcete zistiť, aké a na čo, pozrite si recept. Tam je všetko, čo potrebujete vedieť.
Ingrediencie
2 ksjarná cibuľka
4 kshermelín syr
12 plátkovanglická slanina
soľ
čerstvo mleté farebné korenie
1 kschilli papričky
1 strúčikcesnaku
1 PLrastlinný olej
2 kspomaranč
Postup
Jednotlivé misky vo forme na muffiny vyložíme papierom na pečenie. Jarnú cibuľku očistíme a opláchneme vodou. Nakrájame ju na dlhšie rezance. Hermelíny nakrájame na osminky.
Do každej misky vo forme dáme plátky anglickej slaniny, jarnú cibuľku a kúsky hermelínu. Všetko okoreníme a osolíme.
Takto pripravenú formu vložíme do rúry vyhriatej na 200 °C a pečieme asi 10 minút.
Chilli papričku a cesnak nakrájame na jemno a krátko orestujeme na oleji. Po chvíľke pridáme nakrájanú dužinu z očistených pomarančov a krátko povaríme. V prípade potreby trochu podlejeme vodou. Omáčku dochutíme soľou a korením. Zapečené hermelíny podávame s pikantnou omáčkou. Môžeme doplniť pečivom. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre