Hermelín zapečený v slanine

Hermelín zapečený v slanine

Možno si vravíte, že vás hermelín zapečený v slanine predsa nemá už čím prekvapiť. A čo keď vám povieme, že na jeho prípravu budete potrebovať aj ovocie? Ak chcete zistiť, aké a na čo, pozrite si recept. Tam je všetko, čo potrebujete vedieť.

Ingrediencie

  • 2 ksjarná cibuľka

  • 4 kshermelín syr

  • 12 plátkovanglická slanina

  • soľ

  • čerstvo mleté farebné korenie

  • 1 kschilli papričky

  • 1 strúčikcesnaku

  • 1 PLrastlinný olej

  • 2 kspomaranč

Postup

  1. Jednotlivé misky vo forme na muffiny vyložíme papierom na pečenie. Jarnú cibuľku očistíme a opláchneme vodou. Nakrájame ju na dlhšie rezance. Hermelíny nakrájame na osminky.

  2. Do každej misky vo forme dáme plátky anglickej slaniny, jarnú cibuľku a kúsky hermelínu. Všetko okoreníme a osolíme.

  3. Takto pripravenú formu vložíme do rúry vyhriatej na 200 °C a pečieme asi 10 minút.

  4. Chilli papričku a cesnak nakrájame na jemno a krátko orestujeme na oleji. Po chvíľke pridáme nakrájanú dužinu z očistených pomarančov a krátko povaríme. V prípade potreby trochu podlejeme vodou. Omáčku dochutíme soľou a korením. Zapečené hermelíny podávame s pikantnou omáčkou. Môžeme doplniť pečivom. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Večera
Grilovačka
leto

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.