Horúca karamelová slivovica

Horúca karamelová slivovica

Horúca karamelová slivovica rozhodne vie, ako rozprúdiť krv. Zahreje a zatočí so zimou jedným dúškom. Pripravte si ju podľa nášho receptu, určite budete prekvapení spojením vína a slivovice, ale naberte odvahu a dajte sa do toho.

Na rozvar

  • 100 gkrupicový cukor

  • 4 kscelá škorica

  • 4 kshviezdička badián

  • 200 mlčervené víno

  • 100 mlslivovica

Na dokončenie

  • čerstvá mandarínka

Postup

  1. Cukor vsypeme do kastrólika s hrubým dnom a necháme pozvoľna karamelizovať do svetlej, zlatej farby.

  2. Do kastrólika prilejeme 100 ml horúcej vody a necháme krátko povariť. Varíme, pokým sa nerozpustia kúsky karamelu. Pridáme škoricu s badiánom, vlejeme víno a zahrejeme takmer k bodu varu.

  3. Zmes odstavíme a prilejeme slivovicu. Rozlejeme do hrnčekov a pridáme nakrájanú mandarínku. Podávame horúce. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Nápoje
Bezmäsité jedlá
Slovensko
zima

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.