Horúca karamelová slivovica
Horúca karamelová slivovica rozhodne vie, ako rozprúdiť krv. Zahreje a zatočí so zimou jedným dúškom. Pripravte si ju podľa nášho receptu, určite budete prekvapení spojením vína a slivovice, ale naberte odvahu a dajte sa do toho.
Na rozvar
100 gkrupicový cukor
4 kscelá škorica
4 kshviezdička badián
200 mlčervené víno
100 mlslivovica
Na dokončenie
čerstvá mandarínka
Postup
Cukor vsypeme do kastrólika s hrubým dnom a necháme pozvoľna karamelizovať do svetlej, zlatej farby.
Do kastrólika prilejeme 100 ml horúcej vody a necháme krátko povariť. Varíme, pokým sa nerozpustia kúsky karamelu. Pridáme škoricu s badiánom, vlejeme víno a zahrejeme takmer k bodu varu.
Zmes odstavíme a prilejeme slivovicu. Rozlejeme do hrnčekov a pridáme nakrájanú mandarínku. Podávame horúce. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre