Horúca korenistá čokoláda
Horúca korenistá čokoláda má čo ponúknuť. Okrem skvelej chute a hladkej konzistencie vám dopraje aj trochu zahriatia v podobe chilli alebo kajenského korenia. S malým množstvom whisky získa nápoj ešte ostrejšie tóny, ale v zime si predsa trochu ostrejšie ingrediencie môžete dopriať vo väčšej miere, ako počas zvyšnej časti roka.
Ingrediencie
4 PLholandské kakao
1000 mlplnotučné mlieko
1 štipkachilli korenie alebo kajenské korenie
veľká štipka mletá škorica
3 PLkrupicový cukor
100 ml33 % smotana na šľahanie
100 ghorká čokoláda
6 PLškótska whiskey
Postup
Kakao nasypeme do misy a vmiešame trochu mlieka, aby vznikla hustá pasta. Zvyšné mlieko nalejeme do hrnca a privedieme k varu. Pridáme chilli so škoricou.
Horúcim mliekom zalejeme kakaovú pastu, rozmiešame a potom všetko nalejeme späť do hrnca.
Pridáme cukor, smotanu a čokoládu. Vzniknutú zmes za stáleho miešania jemne zahrievame, pokým sa nespojí.
Nakoniec do čokolády vmiešame whisky a ihneď ju rozlejeme do servírovacích šálok. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre