Horúca korenistá čokoláda

Horúca korenistá čokoláda

Horúca korenistá čokoláda má čo ponúknuť. Okrem skvelej chute a hladkej konzistencie vám dopraje aj trochu zahriatia v podobe chilli alebo kajenského korenia. S malým množstvom whisky získa nápoj ešte ostrejšie tóny, ale v zime si predsa trochu ostrejšie ingrediencie môžete dopriať vo väčšej miere, ako počas zvyšnej časti roka.

Ingrediencie

  • 4 PLholandské kakao

  • 1000 mlplnotučné mlieko

  • 1 štipkachilli korenie alebo kajenské korenie

  • veľká štipka mletá škorica

  • 3 PLkrupicový cukor

  • 100 ml33 % smotana na šľahanie

  • 100 ghorká čokoláda

  • 6 PLškótska whiskey

Postup

  1. Kakao nasypeme do misy a vmiešame trochu mlieka, aby vznikla hustá pasta. Zvyšné mlieko nalejeme do hrnca a privedieme k varu. Pridáme chilli so škoricou.

  2. Horúcim mliekom zalejeme kakaovú pastu, rozmiešame a potom všetko nalejeme späť do hrnca.

  3. Pridáme cukor, smotanu a čokoládu. Vzniknutú zmes za stáleho miešania jemne zahrievame, pokým sa nespojí.

  4. Nakoniec do čokolády vmiešame whisky a ihneď ju rozlejeme do servírovacích šálok. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Nápoje
Tip redakcie
zima

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.