Hovädzie mäso a la roastbeaf
Pečené hovädzie mäso a la roastbeef je ideálne spôsob prípravy mäsa, pokiaľ chcete podávať luxusný obed. Dôležité je, aby sa mäso nepripravovalo pri príliš vysokej teplote a aby zostalo krásne mäkké a šťavnaté. K jeho skvelej chuti vám už stačí iba jednoduchá príloha, napríklad zemiaky.
Na mäso
800 gfalošná hovädzia sviečkovica
soľ
mleté čierne korenie
6 PLdijonska horčica
3 PLrastlinný olej
6 vetvičiekčerstvý tymián
Na zemiaky
800 gzemiaky grenaile
80 gmaslo
40 gmaslo na dokončenie
jarná cibuľka na dokončenie
tatarská omáčka k servírovaniu
Postup
Hovädzie mäso očistíme, osolíme, okoreníme a potrieme z oboch strán dijonskou horčicou. Rozohrejeme olej na panvici, pridáme tymián a mäso opečieme na miernom plameni z oboch strán. Potom ho vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri 125 °C asi 30 minút doružova.
Medzitým uvaríme v hrnci zemiaky a precedíme ich. Na panvici rozohrejeme maslo a zemiaky orestujeme. Osolíme a okoreníme ich. Nakoniec ich zľahka roztlačíme vidličkou.
Upečené mäso vyberieme z rúry, dáme na dosku odležať a zvyšný výpek prelejeme do hrnca. Privedieme ho k varu a vmiešame studené maslo. Hotové mäso nakrájame na plátky a podávame so zemiakmi, posypané nakrájanou jarnou cibuľkou a s tatárskou omáčkou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre