Hovädzie mäso a la roastbeaf

Hovädzie mäso a la roastbeaf

Pečené hovädzie mäso a la roastbeef je ideálne spôsob prípravy mäsa, pokiaľ chcete podávať luxusný obed. Dôležité je, aby sa mäso nepripravovalo pri príliš vysokej teplote a aby zostalo krásne mäkké a šťavnaté. K jeho skvelej chuti vám už stačí iba jednoduchá príloha, napríklad zemiaky.

Na mäso

  • 800 gfalošná hovädzia sviečkovica

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 6 PLdijonska horčica

  • 3 PLrastlinný olej

  • 6 vetvičiekčerstvý tymián

Na zemiaky

  • 800 gzemiaky grenaile

  • 80 gmaslo

  • 40 gmaslo na dokončenie

  • jarná cibuľka na dokončenie

  • tatarská omáčka k servírovaniu

Postup

  1. Hovädzie mäso očistíme, osolíme, okoreníme a potrieme z oboch strán dijonskou horčicou. Rozohrejeme olej na panvici, pridáme tymián a mäso opečieme na miernom plameni z oboch strán. Potom ho vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri 125 °C asi 30 minút doružova.

  2. Medzitým uvaríme v hrnci zemiaky a precedíme ich. Na panvici rozohrejeme maslo a zemiaky orestujeme. Osolíme a okoreníme ich. Nakoniec ich zľahka roztlačíme vidličkou.

  3. Upečené mäso vyberieme z rúry, dáme na dosku odležať a zvyšný výpek prelejeme do hrnca. Privedieme ho k varu a vmiešame studené maslo. Hotové mäso nakrájame na plátky a podávame so zemiakmi, posypané nakrájanou jarnou cibuľkou a s tatárskou omáčkou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Mäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.