Pripravte si voňavé hovädzie mäso so zeleninou a hubami si vychutnajte si ho v spoločnosti svojich najbližších. Tepelná úprava tohto receptu si vyžaduje čas, ale dlhším pečením vo víne a vývare získa mäso perfektnú chuť a krehkosť. Bude to ďalší chutný recept na jedlo, z ktorého sa u vás doma stane tradícia.
700 ghovädzí krk
soľ
mleté čierne korenie
2 PLolivový olej
2 kscibuľa
2 PLhladká múka
2 ČLsušené bylinky (zmes)
150 mlčervené víno
450 mlhovädzí vývar
2 PLparadajkový pretlak
2 ksparadajka
1 ksbobkový list
1/2 kscuketa
3 ksmrkva
300 gmenšie šampiňóny
čerstvé bylinky na ozdobenie
Mäso nakrájame na 3 cm veľké kocky, osolíme ich a okoreníme. Vo veľkej panvici nahrejeme polovicu oleja a mäso na ňom opečieme zo všetkých strán do zlatista. Pomocou dierovanej naberačky ho premiestnime do zapekacej formy alebo hrnca.
Do panvice po mäse dáme zvyšný olej, cibuľu nakrájanú na plátky a zasypeme ju múkou s bylinkami. Restujeme 5 minút. Potom primiešame k mäsu, prilejeme víno a vývar, pridáme pretlak, paradajky nakrájané na kocky a bobkový list. Pečieme pri 170 °C asi 60 minút.
Formu alebo hrniec vyberieme z rúry a vmiešame do neho nakrájanú cuketu, mrkvu a prepolené huby. Pečieme ďalej, ešte asi 45 minút. Z hotovej zmesi vyberieme bobkový list a pri podávaní ozdobíme bylinkou. Ako príloha sa hodí napríklad zemiaková kaša. Dobrú chuť!
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre
© Copyright 2025 - Varíme spolu
Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.