Hovädzie mäso so zeleninou a hubami

Hovädzie mäso so zeleninou a hubami

Pripravte si voňavé hovädzie mäso so zeleninou a hubami si vychutnajte si ho v spoločnosti svojich najbližších. Tepelná úprava tohto receptu si vyžaduje čas, ale dlhším pečením vo víne a vývare získa mäso perfektnú chuť a krehkosť. Bude to ďalší chutný recept na jedlo, z ktorého sa u vás doma stane tradícia.

Ingrediencie

  • 700 ghovädzí krk

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 2 PLolivový olej

  • 2 kscibuľa

  • 2 PLhladká múka

  • 2 ČLsušené bylinky (zmes)

  • 150 mlčervené víno

  • 450 mlhovädzí vývar

  • 2 PLparadajkový pretlak

  • 2 ksparadajka

  • 1 ksbobkový list

  • 1/2 kscuketa

  • 3 ksmrkva

  • 300 gmenšie šampiňóny

  • čerstvé bylinky na ozdobenie

Postup

  1. Mäso nakrájame na 3 cm veľké kocky, osolíme ich a okoreníme. Vo veľkej panvici nahrejeme polovicu oleja a mäso na ňom opečieme zo všetkých strán do zlatista. Pomocou dierovanej naberačky ho premiestnime do zapekacej formy alebo hrnca.

  2. Do panvice po mäse dáme zvyšný olej, cibuľu nakrájanú na plátky a zasypeme ju múkou s bylinkami. Restujeme 5 minút. Potom primiešame k mäsu, prilejeme víno a vývar, pridáme pretlak, paradajky nakrájané na kocky a bobkový list. Pečieme pri 170 °C asi 60 minút.

  3. Formu alebo hrniec vyberieme z rúry a vmiešame do neho nakrájanú cuketu, mrkvu a prepolené huby. Pečieme ďalej, ešte asi 45 minút. Z hotovej zmesi vyberieme bobkový list a pri podávaní ozdobíme bylinkou. Ako príloha sa hodí napríklad zemiaková kaša. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Mäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.