Hroznová panna cotta

Hroznová panna cotta

Hrozno väčšinou konzumujeme surové zo strapca alebo ho surové pridáme do ovocného šalátu. Vyskúšajte malý a pútavý dezert, ktorý zmení vaše nazerania na toto ovocie. Už aj preto, že hrozno budete musieť povariť, rozmixovať, precediť a zmiešať so želatínou, aby ste získali krásnu vrstvu želé. Potom vytvoríte smotanovú panna cottu a všetko necháte dokonale stuhnúť. Dezert jemný ako obláčik ešte ozdobte sezónnym ovocím a môžete ochutnávať.

Na hroznové želé

  • 2 PLvoda

  • 1 a 1/2 ČLjemne mletá želatína

  • 200 ghrozno + k servírovaniu

Na smotanovú vrstvu

  • 4 plátkyželatína

  • 500 ml33 % smotana na šľahanie

  • 2 PLkrupicový cukor

  • 1 ksvanilkový struk

Postup

  1. Na hroznovú vrstvu dáme do misky 2 lyžice vody, vsypeme želatínu a necháme 5 minút odstáť. Hroznové bobule rozmixujeme ponorným mixérom a odmeriame 140 ml, ktoré precedíme do hrnca. Hroznovú šťavu zahrejeme tesne pod bod varu a pridáme napučanú želatínu. Miešame do úplného rozpustenia.

  2. Zmes rozdelíme do 4 formičiek na panna cottu a uložíme ich stuhnúť do chladničky. Na smotanovú vrstvu namočíme do studenej vody plátky želatíny na približne 10 minút. Do hrnca vlejeme smotanu, pridáme cukor, dreň z vanilkového struku a vydlabaný celý struk. Pomaly privedieme k varu.

  3. Zvarenú zmes necháme mierne vychladnúť, potom vyberieme struk a pridáme vytlačenú želatínu. Premiešame a precedíme cez jemné sitko. Zmes rozlejeme do misiek so stuhnutým hroznovým želé. Necháme v chladničke stuhnúť približne 4 až 6 hodín. Pri podávaní ozdobíme guľôčkami hrozna a jedlými kvetmi. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Chuťovky
Dezerty
Taliansko
jeseň

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.