Hruškové plnené koláčiky
Hruškové koláčiky zmiznú z taniera skôr, než sa stihnete otočiť. Už počas pečenia sa z kuchyne bude šíriť taká krásna vôňa, že bude skutočne nemožné odolať a neochutnávať ich ešte teplé. Zabudnite na lístkové cesto a pripravte si vlastné cesto, ktoré týmto koláčikom svedčí o niečo viac.
Na cesto
200 ghladká múka
100 gmaslo
125 ml33 % smotana na šľahanie
1 ksžĺtok
1 štipkasoľ
Na náplň
220 golúpané a nastrúhané hrušky
50 gcukor
1/2 ČLmletá škorica
75 gsladené kondenzované mlieko
1 ksbielok na potretie
Postup
Múku preosejeme do veľkej misy, pridáme maslo, smotanu, žĺtok a soľ. Vypracujeme pevné cesto a zakryté ho necháme odležať 30 minút v chladničke.
Rúru predhrejeme na 200 °C. Na náplň zmiešame nastrúhanú hrušku, dve lyžice cukru, štvrť lyžičky škorice a kondenzované mlieko. Zvyšný cukor a škoricu si zmiešame na posypanie.
Odležané cesto rozvaľkáme na tenký plát a vykrojíme z neho kolieska. Polovicu z nich rozložíme na plechy, rozdelíme na ne hruškovú náplň a okraje potrieme bielkom. Prikryjeme druhou polovicou koliesok. Okraje pritlačíme, aby sa dobre uzavreli. Do hornej časti každého kúsku vyrežeme malý krížik. Povrch potrieme zvyšným bielkom a posypeme cukrom so škoricou.
Plech s koláčikmi vložíme do vyhriatej rúry, teplotu znížime na 180 °C. Pečieme 14 až 16 minút a podávame posypané škoricovým cukrom. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre