Hruškové plnené koláčiky

Hruškové plnené koláčiky

Hruškové koláčiky zmiznú z taniera skôr, než sa stihnete otočiť. Už počas pečenia sa z kuchyne bude šíriť taká krásna vôňa, že bude skutočne nemožné odolať a neochutnávať ich ešte teplé. Zabudnite na lístkové cesto a pripravte si vlastné cesto, ktoré týmto koláčikom svedčí o niečo viac.

Na cesto

  • 200 ghladká múka

  • 100 gmaslo

  • 125 ml33 % smotana na šľahanie

  • 1 ksžĺtok

  • 1 štipkasoľ

Na náplň

  • 220 golúpané a nastrúhané hrušky

  • 50 gcukor

  • 1/2 ČLmletá škorica

  • 75 gsladené kondenzované mlieko

  • 1 ksbielok na potretie

Postup

  1. Múku preosejeme do veľkej misy, pridáme maslo, smotanu, žĺtok a soľ. Vypracujeme pevné cesto a zakryté ho necháme odležať 30 minút v chladničke.

  2. Rúru predhrejeme na 200 °C. Na náplň zmiešame nastrúhanú hrušku, dve lyžice cukru, štvrť lyžičky škorice a kondenzované mlieko. Zvyšný cukor a škoricu si zmiešame na posypanie.

  3. Odležané cesto rozvaľkáme na tenký plát a vykrojíme z neho kolieska. Polovicu z nich rozložíme na plechy, rozdelíme na ne hruškovú náplň a okraje potrieme bielkom. Prikryjeme druhou polovicou koliesok. Okraje pritlačíme, aby sa dobre uzavreli. Do hornej časti každého kúsku vyrežeme malý krížik. Povrch potrieme zvyšným bielkom a posypeme cukrom so škoricou.

  4. Plech s koláčikmi vložíme do vyhriatej rúry, teplotu znížime na 180 °C. Pečieme 14 až 16 minút a podávame posypané škoricovým cukrom. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Chuťovky
Koláče
jeseň

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.