Hubové špagety ala carbonara

Hubové špagety ala carbonara

Hubové rezance ala carbonara chutia minimálne tak skvele ako originálna verzia. Opečené šampiňóny a slaninka cestovinám dodajú nové dimenzie chutí. Tento recept vám dokáže, ako jednoducho sa dá pripraviť lahodné jedlo do pol hodiny.

Ingrediencie

  • 300 gšpagety

  • soľ

  • olivový olej

  • 120 gslanina

  • 150 gšampiňóny

  • 2 strúčikycesnaku

  • 4 ksžĺtky

  • 100 gkyslá smotana

  • mleté čierne korenie

  • 70 gnastrúhaný parmezán

  • 2 PLnasekaná petržlenová vňať

Postup

  1. Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale v osolenej vode, zlejeme a 2 naberačky vody z cestovín odložíme na bok.

  2. Na olivovom oleji opečieme nakrájanú slaninu do chrumkava a odložíme do inej nádoby. V tej istej panvici opečieme plátky šampiňónov, pridáme nasekaný cesnak, necháme rozvoňať, vrátime späť slaninu a 1 naberačku vody z cestovín spolu s cestovinami.

  3. V miske zmiešame žĺtky s kyslou smotanou, korením, polovicou parmezánu a zvyšnou vodou z cestovín. Zmes prilejeme k cestovinám, premiešame a krátko prehrejeme. Podávame posypané petržlenovou vňaťou a parmezánom. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Večera
Hlavné jedlá
Cestoviny a pizza
Taliansko
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.