Husacie stehno s červenou kapustou a tekvicovými gnocchi

Husacie stehno s červenou kapustou a tekvicovými gnocchi

Husacie stehno s červenou kapustou a tekvicovými gnocchi sa stane vaším novým favoritom výdatných, jesenných receptov. Je to ideálne jedlo na oslavu alebo na príjemne strávený čas pri nedeľnom obede so svojou najbližšou rodinou. Špecialitou tohto jedla sú určite tekvicové gnocchi, ktoré sa perfektne zladia so sladko-kyslou kapustou.

Na husacie stehná

  • 4 kshusacie stehná

  • soľ

  • 1 PLcelá rasca

  • 2 ksjablká

  • 1 kscibuľa

Na tekvicové gnocchi

  • 200 gtekvicové pyré

  • 250 ghladká múka

  • 1 ksvajce

  • 1 PLolivový olej na pokvapkanie

  • 2 vetvičkyrozmarín

Na prípravu kapusty

  • 800 gčervená kapusta

  • 1 PLmasť

  • 1 kscibuľa

  • soľ

  • 150 mlčervené víno

  • 3 PLmed

  • 1 kszemiak

  • ocot na dochutenie

Postup

  1. Stehná zo všetkých strán osolíme a necháme odležať, najlepšie do druhého dňa v chladničke. Nasledujúci deň ich osušíme a posypeme rascou.

  2. Uložíme ich do pekáča a pridáme nakrájané jablká a cibuľu. Pečieme v rúre pri 180 °C asi 40 minút. Podľa potreby podlejeme vodou a teplotu znížime na 120 °C, za občasného polievania mäsa výpekom. Pečieme ešte ďalšie asi 3 hodiny. Ku koncu pečenia teplotu zvýšime na 220 °C a zapečieme do chrumkava. Výpek zlejeme cez cedník do kastrólika a zvaríme na silnú šťavu.

  3. Tekvicové pyré zmiešame s múkou, vajcami, olejom a nasekaným rozmarínom. Vytvoríme cesto, z ktorého pomocou 2 lyžíc tvarujeme gnocchi. Pripravené gnocchi uvaríme v osolenej vriacej vode do mäkka. Vyberieme ich do misy a pokvapkáme olivovým olejom.

  4. Kapustu nakrájame na rezance. V hrnci na masti opečieme na jemno nakrájanú cibuľu, pridáme kapustu, osolíme, vlejeme víno a necháme odpariť alkohol. Podlejeme vodou a dusíme pod pokrievkou asi 20 minút. Potom kapustu dochutíme medom, soľou a vmiešame najemno nastrúhané zemiaky. Podľa potreby podlejeme opäť vodou. Mäkkú kapustu dochutíme octom. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Prílohy
Husacie hody
Mäsité jedlá
jeseň

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.