Husacie stehno s červenou kapustou a tekvicovými gnocchi
Husacie stehno s červenou kapustou a tekvicovými gnocchi sa stane vaším novým favoritom výdatných, jesenných receptov. Je to ideálne jedlo na oslavu alebo na príjemne strávený čas pri nedeľnom obede so svojou najbližšou rodinou. Špecialitou tohto jedla sú určite tekvicové gnocchi, ktoré sa perfektne zladia so sladko-kyslou kapustou.
Na husacie stehná
4 kshusacie stehná
soľ
1 PLcelá rasca
2 ksjablká
1 kscibuľa
Na tekvicové gnocchi
200 gtekvicové pyré
250 ghladká múka
1 ksvajce
1 PLolivový olej na pokvapkanie
2 vetvičkyrozmarín
Na prípravu kapusty
800 gčervená kapusta
1 PLmasť
1 kscibuľa
soľ
150 mlčervené víno
3 PLmed
1 kszemiak
ocot na dochutenie
Postup
Stehná zo všetkých strán osolíme a necháme odležať, najlepšie do druhého dňa v chladničke. Nasledujúci deň ich osušíme a posypeme rascou.
Uložíme ich do pekáča a pridáme nakrájané jablká a cibuľu. Pečieme v rúre pri 180 °C asi 40 minút. Podľa potreby podlejeme vodou a teplotu znížime na 120 °C, za občasného polievania mäsa výpekom. Pečieme ešte ďalšie asi 3 hodiny. Ku koncu pečenia teplotu zvýšime na 220 °C a zapečieme do chrumkava. Výpek zlejeme cez cedník do kastrólika a zvaríme na silnú šťavu.
Tekvicové pyré zmiešame s múkou, vajcami, olejom a nasekaným rozmarínom. Vytvoríme cesto, z ktorého pomocou 2 lyžíc tvarujeme gnocchi. Pripravené gnocchi uvaríme v osolenej vriacej vode do mäkka. Vyberieme ich do misy a pokvapkáme olivovým olejom.
Kapustu nakrájame na rezance. V hrnci na masti opečieme na jemno nakrájanú cibuľu, pridáme kapustu, osolíme, vlejeme víno a necháme odpariť alkohol. Podlejeme vodou a dusíme pod pokrievkou asi 20 minút. Potom kapustu dochutíme medom, soľou a vmiešame najemno nastrúhané zemiaky. Podľa potreby podlejeme opäť vodou. Mäkkú kapustu dochutíme octom. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre