Hustá tekvicová krémová polievka

Hustá tekvicová krémová polievka

Milovníci polievok si prídu na svoje. Hustá tekvicová krémová polievka je absolútnym hitom jesenných dní. Preváži v nej chuť korenín, kokosového mlieka a čerstvého koriandra a celkovo je to trochu iná krémová polievka, než na akú ste bežne zvyknutí. A zdokonaľovať ju môžete zakaždým, keď si polievku pôjdete opätovne uvariť.

Ingrediencie

  • 800 gmaslová tekvica

  • 1 ksbataty

  • 3 PLolivový olej

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 1 kscibuľa

  • 2 strúčikycesnaku

  • 1 a 1/2 cmčerstvý zázvor

  • 1 ČLmletá červená sladká paprika

  • 1/2 ČLmletá kurkuma

  • 1/4 ČLmletý koriander

  • 600 mlvývar

  • 200 mlkokosové mlieko + na ozdobenie

  • tekvicové semienka k servírovaniu

Postup

  1. Tekvicu olúpeme a odstránime semienka. Batat olúpeme tiež a potom nakrájame na kúsky. Pokvapkáme olivovým olejom, osolíme a okoreníme. Rozložíme na plech a pečieme pri 200 °C asi 35 minút.

  2. Na 1 lyžici oleja speníme na jemno nakrájanú cibuľku dosklovita. Potom pridáme nasekaný cesnak, nasekaný zázvor a korenie. Necháme všetko rozvoňať.

  3. Zalejeme vývarom, mliekom a privedieme k varu. Potom plameň znížime na minimum a necháme variť. Upečenú tekvicu preložíme do polievky a rozmixujeme do hladka. Osolíme a okoreníme.

  4. Pri podávaní polievku ozdobíme napríklad kokosovou smotanou, tekvicovými semienkami, arašidmi a posypeme natrhaným koriandrom. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Polievky
Bezmäsité jedlá
Bezlaktózové jedlá
Bezlepkové jedlá
jeseň

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.