Hustá tekvicová krémová polievka
Milovníci polievok si prídu na svoje. Hustá tekvicová krémová polievka je absolútnym hitom jesenných dní. Preváži v nej chuť korenín, kokosového mlieka a čerstvého koriandra a celkovo je to trochu iná krémová polievka, než na akú ste bežne zvyknutí. A zdokonaľovať ju môžete zakaždým, keď si polievku pôjdete opätovne uvariť.
Ingrediencie
800 gmaslová tekvica
1 ksbataty
3 PLolivový olej
soľ
mleté čierne korenie
1 kscibuľa
2 strúčikycesnaku
1 a 1/2 cmčerstvý zázvor
1 ČLmletá červená sladká paprika
1/2 ČLmletá kurkuma
1/4 ČLmletý koriander
600 mlvývar
200 mlkokosové mlieko + na ozdobenie
tekvicové semienka k servírovaniu
Postup
Tekvicu olúpeme a odstránime semienka. Batat olúpeme tiež a potom nakrájame na kúsky. Pokvapkáme olivovým olejom, osolíme a okoreníme. Rozložíme na plech a pečieme pri 200 °C asi 35 minút.
Na 1 lyžici oleja speníme na jemno nakrájanú cibuľku dosklovita. Potom pridáme nasekaný cesnak, nasekaný zázvor a korenie. Necháme všetko rozvoňať.
Zalejeme vývarom, mliekom a privedieme k varu. Potom plameň znížime na minimum a necháme variť. Upečenú tekvicu preložíme do polievky a rozmixujeme do hladka. Osolíme a okoreníme.
Pri podávaní polievku ozdobíme napríklad kokosovou smotanou, tekvicovými semienkami, arašidmi a posypeme natrhaným koriandrom. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre