Jablkový krém s piškótami a orechmi

Jablkový krém s piškótami a orechmi

Extra ľahký dezert, ktorý si obľúbia aj deti, a to okamžite. Jablkový krém s piškótami a orechmi pripravíte pohodlne aj počas prípravy hlavného jedla a získate tak sladkú bodku na záver. V podstate ide o nepečený dezert, ale najskôr si budete musieť upiecť jabĺčka, aby ste z nich pripravili kašu. Potom už všetko pripravíte bez použitia rúry.

Ingrediencie

  • 500 gjablká + niekoľko plátkov na ozdobenie

  • 130 gpráškový cukor

  • 30 gsušené hrozienka

  • 250 mlsmotana na šľahanie

  • 16 ksdetské piškóty

  • 4 polovicavlašské orechy

  • 1 PLcitrónová šťava

Postup

  1. Jablká olúpeme, dáme ich do pekáča a upečieme ich. Mäkké ich potom roztlačíme a pretlačíme cez sito. Jablčnú hmotu premiešame s cukrom a hrozienkami. Necháme celkom vychladnúť.

  2. Asi 200 ml studenej smotany vyšľaháme do tuha. Po častiach ju vmiešame do jablkovej kaše.

  3. Do pohárov uložíme piškóty a na ne rozdelíme jablkový krém. Zvyšnú smotanu tiež vyšľaháme, šľahačkou naplníme cukrárske vrecko a nastriekame ju do pohárov.

  4. Poháre ozdobíme vlašskými orechmi a plátkami jabĺk, ľahko potretými citrónovou šťavou. Ihneď podávame. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Chuťovky
Raňajky
Dezerty
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.