Jablkový krém s piškótami a orechmi
Extra ľahký dezert, ktorý si obľúbia aj deti, a to okamžite. Jablkový krém s piškótami a orechmi pripravíte pohodlne aj počas prípravy hlavného jedla a získate tak sladkú bodku na záver. V podstate ide o nepečený dezert, ale najskôr si budete musieť upiecť jabĺčka, aby ste z nich pripravili kašu. Potom už všetko pripravíte bez použitia rúry.
Ingrediencie
500 gjablká + niekoľko plátkov na ozdobenie
130 gpráškový cukor
30 gsušené hrozienka
250 mlsmotana na šľahanie
16 ksdetské piškóty
4 polovicavlašské orechy
1 PLcitrónová šťava
Postup
Jablká olúpeme, dáme ich do pekáča a upečieme ich. Mäkké ich potom roztlačíme a pretlačíme cez sito. Jablčnú hmotu premiešame s cukrom a hrozienkami. Necháme celkom vychladnúť.
Asi 200 ml studenej smotany vyšľaháme do tuha. Po častiach ju vmiešame do jablkovej kaše.
Do pohárov uložíme piškóty a na ne rozdelíme jablkový krém. Zvyšnú smotanu tiež vyšľaháme, šľahačkou naplníme cukrárske vrecko a nastriekame ju do pohárov.
Poháre ozdobíme vlašskými orechmi a plátkami jabĺk, ľahko potretými citrónovou šťavou. Ihneď podávame. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre