Jahodové poháre s marcipánovým krémom

Jahodové poháre s marcipánovým krémom

Nepečené dezerty vyzerajú vždy tak dobre, že sa im dá len veľmi ťažko odolať. Jahodové poháre s marcipánovým krémom rozhodne zaujmú oči, ale aj maškrtné jazýčky. Vrstvy želé vystriedané s náplňou s marcipánovou príchuťou chutia ako leto naplnené do pohára. Svieže, akurát sladké a pritom také voňavé.

Na jahodové želé

  • 500 gjahody

  • 150 gkrupicový cukor

  • 1 balenietortové želé

Na marcipánový krém

  • 100 gmarcipán

  • 250 ml33 % smotana na šľahanie

  • 250 gsmotanový čerstvý syr

  • 5 gželatína

  • jahody na ozdobenie

Postup

  1. Jahody nakrájame na kúsky a dáme ich do hrnca, pridáme 100 ml vody a cukor. Jahody necháme rozvariť a rozmixujeme ponorným mixérom. Pridáme tortové želé a krátko povaríme. Odstavíme a necháme mierne vychladnúť. Potom nalejeme asi jednu tretinu želé do pohárikov, vložíme do chladničky stuhnúť.

  2. Marcipán prepracujeme s 2 lyžicami tekutej smotany na mäkkú hmotu. Potom metličkou rozšľaháme, vmiešame do syra a primiešame tretinu jahodového želé. Zvyšnú smotanu vyšľaháme na pevnú šľahačku a zmiešame so syrom.

  3. Želatínu namočíme do 80 ml studenej vody a necháme 10 minút napučať. Zahrejeme takmer k bodu varu a horúcu ju vlejeme do pripravenej náplne. Náplň rozdelíme do pohárov s jahodovým želé. Uložíme do chladničky stuhnúť.

  4. Po stuhnutí na povrch rozlejeme zvyšné želé a necháme ho stuhnúť. Pred podávaním ozdobíme jahodami. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Chuťovky
Dezerty
leto

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.