Jahodové poháre s marcipánovým krémom
Nepečené dezerty vyzerajú vždy tak dobre, že sa im dá len veľmi ťažko odolať. Jahodové poháre s marcipánovým krémom rozhodne zaujmú oči, ale aj maškrtné jazýčky. Vrstvy želé vystriedané s náplňou s marcipánovou príchuťou chutia ako leto naplnené do pohára. Svieže, akurát sladké a pritom také voňavé.
Na jahodové želé
500 gjahody
150 gkrupicový cukor
1 balenietortové želé
Na marcipánový krém
100 gmarcipán
250 ml33 % smotana na šľahanie
250 gsmotanový čerstvý syr
5 gželatína
jahody na ozdobenie
Postup
Jahody nakrájame na kúsky a dáme ich do hrnca, pridáme 100 ml vody a cukor. Jahody necháme rozvariť a rozmixujeme ponorným mixérom. Pridáme tortové želé a krátko povaríme. Odstavíme a necháme mierne vychladnúť. Potom nalejeme asi jednu tretinu želé do pohárikov, vložíme do chladničky stuhnúť.
Marcipán prepracujeme s 2 lyžicami tekutej smotany na mäkkú hmotu. Potom metličkou rozšľaháme, vmiešame do syra a primiešame tretinu jahodového želé. Zvyšnú smotanu vyšľaháme na pevnú šľahačku a zmiešame so syrom.
Želatínu namočíme do 80 ml studenej vody a necháme 10 minút napučať. Zahrejeme takmer k bodu varu a horúcu ju vlejeme do pripravenej náplne. Náplň rozdelíme do pohárov s jahodovým želé. Uložíme do chladničky stuhnúť.
Po stuhnutí na povrch rozlejeme zvyšné želé a necháme ho stuhnúť. Pred podávaním ozdobíme jahodami. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre