Jahodové rezy

Jahodové rezy

Jahodové rezy k letu jednoducho patria a nevieme si predstaviť, že by niekomu nechutili. Ak ste na ne práve dostali chuť, nie je nič jednoduchšie ako si ich upiecť. Príprava nie je náročná a získate tým nenahraditeľné sladké potešenie pre celú rodinu.

Na korpus

  • 4 ksvajcia

  • 100 gkrupicový cukor

  • 120 ghladká múka

  • 40 mlolej

Na náplň

  • 250 mlsmotana na šľahanie

  • 250 gsmotanový čerstvý syr

  • 100 gpráškový cukor

  • 1 balenievanilkový cukor

  • 250 gjahody

  • 100 gjahodový džem

Postup

  1. Bielky vyšľaháme s cukrom na pevný sneh a zašľaháme žĺtky. Potom zľahka vmiešame preosiatu múku a pridáme olej. Formu s rozmermi 24x24 cm naplníme cestom a pečieme v predhriatej rúre pri 160 °C asi 45 minút. Po upečení necháme vychladnúť vo forme, potom vyklopíme a vodorovne rozkrojíme na dva diely.

  2. Smotanu vyšľaháme do tuha a zmiešame so smotanovým syrom, cukrom a vanilkovým cukrom. Polovicu jahôd očistíme a nakrájame na malé kúsky. Vmiešame do dvoch tretín náplne. Rozotrieme na spodný korpus a prikryjeme druhou časťou.

  3. Povrch potrieme džemom a rozotrieme aj zvyšnú smotanovú náplň, Rezy uložíme do chladničky najmenej na 4 hodiny stuhnúť. Potom odstránime formu a nakrájame porcie. Zvyšné jahody očistíme a nakrájame na plátky. Každý rez ozdobíme plátkami jahôd. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Zákusky
Koláče
leto

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.