Jahodové rezy
Jahodové rezy k letu jednoducho patria a nevieme si predstaviť, že by niekomu nechutili. Ak ste na ne práve dostali chuť, nie je nič jednoduchšie ako si ich upiecť. Príprava nie je náročná a získate tým nenahraditeľné sladké potešenie pre celú rodinu.
Na korpus
4 ksvajcia
100 gkrupicový cukor
120 ghladká múka
40 mlolej
Na náplň
250 mlsmotana na šľahanie
250 gsmotanový čerstvý syr
100 gpráškový cukor
1 balenievanilkový cukor
250 gjahody
100 gjahodový džem
Postup
Bielky vyšľaháme s cukrom na pevný sneh a zašľaháme žĺtky. Potom zľahka vmiešame preosiatu múku a pridáme olej. Formu s rozmermi 24x24 cm naplníme cestom a pečieme v predhriatej rúre pri 160 °C asi 45 minút. Po upečení necháme vychladnúť vo forme, potom vyklopíme a vodorovne rozkrojíme na dva diely.
Smotanu vyšľaháme do tuha a zmiešame so smotanovým syrom, cukrom a vanilkovým cukrom. Polovicu jahôd očistíme a nakrájame na malé kúsky. Vmiešame do dvoch tretín náplne. Rozotrieme na spodný korpus a prikryjeme druhou časťou.
Povrch potrieme džemom a rozotrieme aj zvyšnú smotanovú náplň, Rezy uložíme do chladničky najmenej na 4 hodiny stuhnúť. Potom odstránime formu a nakrájame porcie. Zvyšné jahody očistíme a nakrájame na plátky. Každý rez ozdobíme plátkami jahôd. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre